A beton távtartó helyes alkalmazása hatalmas könnyebbséget jelenthet

Az építőipar egy kifejezetten nagy odafigyelést és körültekintést igénylő ágazat, ez pedig nem csak a munkálatokon dolgozók védelme érdekében kardinális kérdés. Az elkészült ingatlanok, ipari létesítmények esetében a szerkezet stabilitása és a kifogástalan struktúra elsődleges prioritást élvez, hiszen ha az alapokkal probléma van, az a későbbiekben akár nagyon komoly következményekkel is járhat.

Az előre gyártott elemekkel történő munkát ugyanakkor nagyban megkönnyíti a beton távtartó széles körű felhasználhatósága. A szigorú előírások betartása mellett ugyanis ezek az eszközök nem csupán a technikai kivitelezés során jelentenek óriási segítséget, de alkalmazásukkal rengeteg időt és energiát lehet megspórolni, ez pedig hosszú távon szemmel látható költségcsökkentést jelenthet, főképp nagyobb beruházások esetében. Ezzel együtt a beton távtartó applikálása szakértelmet követel, hiszen nem csak a pozicionálás vonatkozásában elengedhetetlen a precizitás, de az sem mindegy, egyes felhasználási területen melyik módozat kerül felhasználásra.

Falazatok, padlók, illetve kisebb méretű oszlopok estében a műanyagból készült beton távtartó a legsokoldalúbban alkalmazható változat. Számtalan előnnyel rendelkezik, tudniillik beszerzési költsége alacsony, emellett pedig könnyen megmunkálható és egyszerűen a kívánt méretre szabható. Azt azonban szem előtt kell tartani, miszerint komolyabb igénybevétel mellett nem rendelkezik elegendő teherbírással. Nagyobb volumenű kivitelezések kapcsán ezért a legtöbbször acélból készült beton távtartó használata javasolt. Bizonyos esetekben azonban speciális megoldások szükségesek. Tipikusan ilyen, amikor a víz jelenléte egy állandó kihívást jelent. A nedvesség ellen hatékonyan üvegszálas változatokkal lehet védekezni, ezek ugyanis teljes mértékben ellenállnak a korrózió okozta veszélyeknek.