A duzzadószalag precíz rögzítése létfontosságú

Építkezési munkálatok során rengeteg tényezőre kell kiemelt figyelmet fordítani annak érdekében, hogy az elkészült ingatlan statikai állapota hosszú évtizedekig kifogástalan maradhasson. Az időjárás és a földmozgások mellett a legnagyobb kihívást a nedvesség elleni védekezés jelenti, lévén a korrózió pusztítása gyakorta visszafordíthatatlan károsodást okoz az épületek szerkezetében.

A megfelelő szigetelés mellett a kivitelezés során keletkező munkahézagok duzzadószalag segítségével történő tömítése éppen ezért kardinális jelentőséggel bír. Ezzel a módszerrel hatékonyan lehet mind az esőzések, mind pedig a talajvíz betörése ellen védekezni, ráadásul ez az eszköz könnyedén alkalmazható, mindamellett pedig rendkívül költséghatékony. További előnyt jelent, hogy használata mind magas-, mind pedig mélyépítésű ingatlanok esetében lehetséges. Ám ahhoz, hogy a kívánt hatást garantáltan elérhessük, fontos a duzzadószalag előírásainak precíz betartása. Tudniillik csak így lehetünk biztosak a kifogástalan eredményben.

Feltétlenül tartsuk szem előtt, miszerint csak és kizárólag a tökéletesen száraz duzzadószalag telepítése lehetséges. Amennyiben a tárolás, vagy a szállítás során nedvesség érte a vízszigetelőt, akkor annak alkalmazása teljes mértékben ellenjavallt. Ezzel együtt a megfelelő applikálást követően a duzzadószalag folyamatos hatást képes kifejteni, hiszen anyaga nem nedvszívó, így számtalan alkalommal képes térfogat-növekedésre és ezzel együtt vízkiszorításra is. Ehhez természetesen elengedhetetlen a precíz rögzítés is. Ez utóbbi történhet ragasztóval, valamint mechanikai úton is. Bármelyik metódus mellett is tesszük le végül a voksunkat, ügyeljünk azokra a tényezőkre, amik hosszú távon rontják a hatékonyságot, így a zárványok elkerülése és a duzzadáshoz elegendő hely biztosítása is kardinális kérdés.