A központi rendszer felkészítése télre

A hideg idő beköszöntével egyre inkább szükségessé válik a fűtés használata, hogy a lakásban valóban meleg legyen. A központi fűtés számít a mai napig az egyik legnépszerűbb fűtési alternatíva. Ha azt szeretné, hogy egész télen rendben működjön, akkor pár dologra nem árt odafigyelni.

A központi fűtésről bővebb információkért klikkeljen ide! Az egyik legnagyobb probléma és nem csak a központi fűtés, hanem a többi fűtési alternatíva kapcsán is, hogy az emberek nagy része, egész egyszerűen félvállról veszi a karbantartást és csak akkor kap észbe, amikor már baj van. Általában a fűtési szezon végével sokan tudomást sem vesznek a fűtési rendszerről egészen a hideg idő beköszöntéig. Ez nagy hiba, ugyanis, ha bármilyen probléma adódik, akkor a család a hideg idő beköszöntével szembesül vele, amikor a szerelőknek a legtöbb dolga van, így jóval magasabb áron dolgoznak. Érdemes pár dolgot ellenőrizni. Ha bekapcsolja a kazánt, rögtön látni fogja, hogy megjelenik-e valamilyen hibakód. Fontos, hogy a víznyomás 1 bar/14,5 lb alá ne csökkenjen!

A kazánok különféle feltöltési módszerekkel rendelkeznek, ennek a kazán útmutatójában tud utána olvasni. Attól függően, hogy a kazán telepítve van-e, ez egy meglehetősen egyszerű feladat. Érdemes nem csak a központi fűtést, de a radiátorokat is ellenőrizni, szükség esetén pedig légtelenítésre lehet szükség, ami igazán egyszerű, így szakember hívása nélkül is elvégezhető feladat. Ha bizonytalan abban, hogy képes lenne maradéktalanul mindent leellenőrizni, akkor jobb nem kockáztatni és híni egy szerelőt, aki nem csak leellenőrzi a fűtési rendszert, de ha bármi probléma adódna, akkor azt helyre is tudja hozni. Ahogy azt fentebb is említettük, a karban tartást a fűtési szezonon kívül érdemes megejteni.

Vélemény, hozzászólás?