A magnéziumhiányról

Mindannyian tudjuk, hogy az emberi szervezetnek szüksége van bizonyos vitaminokra, ásványi anyagokra, rostokra, stb., ahhoz hogy megfelelően fejlődjön és működjön. Vannak olyan vitaminok, melyekhez könnyebben hozzá lehet jutni, és vannak olyanok melyekhez kevésbé. Hogyha a szervezet hiányt szenved valamiben, akkor azt megpróbálja jelezni is és különböző tünetek mutatkoznak meg.

A magnéziumhiány egy olyan betegség, melyet nagyon nehéz diagnosztizálni, mivel nagyon sokféle tünetet és egészségügyi problémát okozhat. Sőt, még azt is nehéz megvizsgálni, hogy az adott személy elegendő magnéziummal rendelkezik-e a testében vagy sem. A vérvizsgálatok sajnos azért nem célravezetők, mivel a szervezetben található magnéziumnak körülbelül az egy százaléka van jelen a vérben. A magnézium legjelentősebb része a csontokban, az izmokban és a szervekben van. A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag az emberi szervezetben, mivel számos feladatot kell ellátnia, mint például a vérnyomás szabályozását, az izmok és az idegek megfelelő működéséért is felelős, és még az immunrendszernek és az emésztésnek is szüksége van rá.

Az, hogy kinek mennyi magnéziumra van szüksége, több tényezőtől is függ, mint például az életkortól, a nemtől vagy akár attól, hogy egy nő várandós vagy szoptat-e. Vannak olyan életkörülmények, amelyek indokolhatják a fokozott magnézium bevitelt, mint például ha valaki nagyon stresszes életet él vagy ha versenyszerűen sportol. A magnéziumhiány leggyakoribb jelei a osimagnezium.hu ismerhetők meg, de közé tartoznak az izomfájdalma és izomgörcsök is. A fejfájás szintén nagyon gyakran jele a magnéziumhiánynak. Szívritmuszavar is kialakulhat magnéziumhiány esetén, ugyanis a magnézium nagy szerepet játszik abban, hogy a szív izmai, valamint annak ingerületátvivő rendszere megfelelően működjön. Mindezek mellett a magnéziumhiány okozhat fáradékonyságot, memóriazavart, hangulatingadozást, vérnyomásproblémákat is.

Vélemény, hozzászólás?