A profi smink legfontosabb tudnivalói

Tagadhatatlan, hogy egy szép smink bármely nőt képes szebbé varázsolni. Nem feltétlenül kell profi sminkeshez fordulnod, ha igazán esztétikus, gyönyörű sminket szeretnél, hiszen sok-sok gyakorlással és néhány eszközzel te is elkészítheted saját, csodás sminked!

Profi smink többek közt úgy készül, hogy a sminkes pontosan tudja, melyik eszköz és anyag mely területen alkalmazható, illetve mi az, ami a jó ízlés határain belül marad és mi az, ami már túlzás. Az interneten számos olyan fénykép kering, ami azt hivatott prezentálni, hogy milyen egy elrontott smink. Túlzásokba semmiképp sem szabad esni! Ha elkészült a sminked, érdemes kikérni egy ismerősöd, családtagod vagy barátod véleményét, aki őszintén megmondja, hogy a sminked megfelelő vagy bizonyos részei még korrigálásra szorulnak. Érdemes a sminkelés során azt is figyelembe venned, hogy milyen hiányosságaid vannak a sminkelt arcodhoz képest, ha nem viselsz sminket. Például, ha alapvetően nagyon sápadt a bőröd, akkor mindenképp érdemes pirosítót használnod, esetleg bronzosítót. Ha viszont erősen pattanásos vagy májfoltos a bőröd, akkor az alapozó használatáról nem szabad elfeledkezned, továbbá ügyelned kell annak felvitelére és eloszlatására.

Természetesen az is nagyon fontos, hogy sminkelés közben ne ess túlzásba és megmaradj a jó ízlés határain belül. Ezért érdemes kikérni egy olyan személy véleményét, akiről pontosan tudod, hogy őszintén meg fogja mondani véleményét, ha valamit esetleg elhibáztál. Ahogy gyakorolsz, a sminked egyre szebb lesz. A sminkelések között az ecsetek kimosásáról se feledkezz meg, hogy a következő alkalommal, ne a korábban használt színeket vidd fel, illetve, hogy smink eszközeid hosszú távon is használhatók legyenek és megőrizzék élettartamuk.