Ablakemelő hiba – mi állhat a hiba hátterében?

Az ablakszabályozó az a berendezés, ami biztosítja, hogy az ablakot le- vagy fel lehessen húzni. A mai modern autók túlnyomó része elektromos ablakokkal működik, amiket egy kapcsoló hoz működésbe.

Ablakemelő hiba legegyértelműbb jele mikor az ablakot nem lehet se le, se felhúzni, hiába nyomja a gombot. Az is aggodalomra adhat okot, ha az ablak a megszokottnál jóval lassan húzódik le vagy fel vagy, ha furcsa hangokat hallat a folyamat közben. Érdemes ekkor mielőbb szervizbe vinni az autót, mivel, ha az ablak lehúzott állapotában mondanak csődöt, akkor komoly gondban lehet, mivel zacskóval nem lehet lezárttá tenni az autót és megakadályozni, hogy bárki benyúljon és ellopja, másfelől, ha épp esik az eső, akkor könnyen elázhat az autó belseje. Éppen ezért, ha csak felmerül az ablakemelő hibájának lehetősége, akkor mielőbb cselekedni kell és le kell cserélni az ablakszabályozót. Akár az interneten is szerezhet információkat, hogy autójához milyen ablakszabályozóra van szükség. Érdemes annak is utánajárni, hogy az elektromos ablakemelő melyik része romlott el. Ezt leginkább szervizben tudják megállapítani.

Több oka is lehet annak, hogy az ablakemelő meghibásodik. Az okok közt említhetjük a hibás biztosítékokat, az ablakemelőgomb hibáját, vagy az ablakszabályzó hibáját. Ha a gomb lenyomásakor hallani lehet a zümmögő hangot, akkor a szabályzó gomb hibáját ki lehet zárni. Ha a hang hallatszik, akkor az ablakszabályozórendszer sem lehet hibás. Így nagy valószínűséggel a biztosítékok tájékán kell keresni a hiba okát. Az autószervizben gyorsan megoldást tudnak találni a problémára, éppen ezért minél előbb érdemes felkeresni egy szervizt. Ha alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?