Az eredeti Brother tintapatron élettel teli színeket varázsol a papírra

Az otthoni, illetve az irodai nyomtatás kapcsán ma már legalább akkora jelentősége van a költséghatékony üzemeltetésnek, mint magának a minőségnek. Az ezredforduló környékén még nem igazán léteztek olyan megoldások, amik mindkét igényt kellőképp kielégítették volna, hiszen a nagy felbontású színes printerek kifejezetten drágák voltak. Ez igaz volt mind a gépre, mind pedig a nyomatok elkészítésére. Ez a tendencia azonban gyökeresen megváltozott az utóbbi időben.

Kiváló példája ennek a Brother tintapatron és a gyártó megoldásai egyaránt. A japán cég megoldásai rendkívül pénztárcabarátnak tekinthetők, ráadásul a személyes használat mellett egy közepes igénybevételt jelentő vállalkozás is bátran rábízhatja a márkára a nyomtatási feladatokat. A hagyományos, beépített megoldásokkal szemben ugyanis az InkBenefit széria külső tartályos kivitelben készült. Ez a metódus több szempontból is előnyökkel jár. Egyfelől sokkal egyszerűbb házilag megoldani a Brother tintapatron újratöltését, hiszen a művelet nem igényel szerelési munkát. Egyszerűen csak a kiürült tárolóba kell helyezni a megvásárolt festéket, ügyelve arra, hogy azt ne folyassuk mellé és már készen is vagyunk.

Emellett arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy ennek a struktúrának köszönhetően a Brother tintapatron csere nem jár nagy költséggel, lévén a megvásárolt kellék nem tartalmaz elektronikát. Ráadásul a külső tartályok kiemelkedő kapacitással rendelkeznek, így egy töltéssel akár 6500 fekete-fehér, vagy 5000 színes oldal is kinyomtatható. Ez főképp üzleti célú felhasználás kapcsán jelent hatalmas könnyebbséget. Tekintettel arra, hogy az eredeti Brother tintapatron is kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, nem tanácsos utángyártott tintával kísérletezni, hiszen egy gyengébb minőségű festék akár a fej meghibásodásához is vezethet.