Belvárosi Orvosi Centrum: ha viszket a szájpadlás

Önnek is vannak allergiás reakciói egyes ételek elfogyasztása után annak ellenére, hogy valójában nincs is semmilyen ételallergiája? Viszkető, égő érzést tapasztal a szájüregében ilyen esetekben? Akkor könnyen lehet, hogy Ön is orális allergia szindrómával küzd, amely valójában a szervezet szénanáthára adott téves reakciója. Amennyiben Ön is erre gyanakszik, akkor egyeztessen időpontot allergia vizsgálatra a Belvárosi Orvosi Centrumba!

Az orális allergia szindróma esetén valójában nem is ételallergiáról van szó. Előfordul ugyanis, hogy egyes pollenekre való érzékenység esetén a szervezet allergiás tüneteket produkál a hasonló fehérjékkel rendelkező ételek elfogyasztása során is. Ezért lehet, hogy akik allergiásak a nyírfapollenre, azok a szájüregben is tüneteket tapasztalhatnak a zeller, répa, mogyoró, paszternák, burgonya, szója, mandula, alma, meggy, barack, stb. elfogyasztása után. Ahogy a fűpollenre érzékenyek a kivire és a paradicsomra produkálhatnak allergiás tüneteket. A parlagfűre allergiásak pedig a banánt és a dinnyeféléket nem tolerálják. Fontos tudni, hogy az ilyen érzékenység esetén az idő múlásával más allergiák is kialakulhatnak. Ezért kiemelten fontos, hogy elmenjen egy allergia vizsgálatra, melyet a legjobb szakemberek által érhet el, ha a Belvárosi Orvosi Centrumot választja.

Amennyiben tehát Ön is allergiás tüneteket tapasztal egyes ételek elfogyasztása után, akkor mindenképpen egyeztessen időpontot a Belvárosi Orvosi Centrummal! Minket könnyedén elérhet a +36 30 870 7427-es és a +36 30 372 6832-es telefonszámok egyikén, illetve az info@boc.hu e-mail címen. Hívjon hát minket mielőbb, és ne engedje, hogy elfajuljanak az allergiás tünetei! Ha minket választ, lesz megoldás a problémáira.

Vélemény, hozzászólás?