Canon tintapatron, az innováció és folyamatos haladás egyik jelképe

Több évtizedes fennállása óta a Canon bizonyította, hogy jóval több egyszerű fényképezőgép márkánál. A cég több, mint háromezer szabadalommal rendelkezik és folyamatosan törekszik a megújulásra, az innovatív megoldások kidolgozására. Ma már a képalkotó globális piac egyik fő vezetőjének tekintik a vállalatot.

Canon tintapatron mellett a cég számos egyéb terméket is gyárt. A márka elsősorban a fényképezőgépeiről ismert, de többek közt nyomtatót és nyomtatási kellékanyagot is készít. Kezdetben kamerákat, fényképezőgépeket gyártottak, azonban 1975-ben a nyomtatók világában is megvetették a lábukat. Habár ma már mindenki ismeri a Canon márkanevet, azzal viszont csak kevesen vannak tisztában, hogy a márka eleinte nem ezzel a névvel kezdte, hanem Kwanon volt az eredeti megnevezés. A Canon hosszú utat tett meg az elmúlt évtizedekben. Ma már a képfeldolgozási technológia terén megkerülhetetlen szereplővé vált és a leginnovatívabb vállalatok közé tartozik. Az irodai technológia területén is jelen van, mióta a szintén nagy ismertségnek örvendő Hewlett-Packard márkával szorosan együttműködik. A partnerség lényege, hogy a Canon lézertechnikát készít és szállít a nyomtatókhoz.

A tintapatronok terén, ahogy más márkáknál is, kétféle típus jöhet szóba. Egyrészt a Canon által készített tintapatronok, melyek OEM azonosítóval vannak ellátva, mely igazolja, hogy a termék valódi. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a független gyártók által készített termékek hamisítványok lennének, csak fel kell tüntetni, hogy a tintapatront ki készítette. A többség azért dönt az utángyártott darabok mellett, mert jóval olcsóbban hozzájuk lehet jutni. Minőség terén egyikre sem lehet panasz, így egyéni döntés és pénztárca kérdése, hogy ki melyik mellett dönt végül.