Egy minőségi toll hosszú évekig hű társunk lehet

A digitális megoldások egyre nagyobb teret hódítanak az életünk szinte minden területén és bizony ez az írással kapcsolatos szokásainkra is rányomta a bélyegét. Ma már ritkán kapunk elő papírt és valamilyen írószerszámot amikor gyorsan jegyzetelnénk valami fontosat, ehelyett inkább a mobiltelefonon pötyögjük be, vagy a táblagépet használjuk erre a célra. Ám ha megtaláljuk az ideális eszközt, akkor egy csapásra rádöbbenünk, hogy a klasszikus módszernek még mindig nincs párja és a szabadkézzel történő írás több szempontból is előnyösebb a gépelésnél.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy ebben egy olyan toll legyen a hű társunk, ami minden tekintetben tökéletesen megfelel az igényeinknek. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, miszerint amikor vásárlásról van szó, akkor azt különösebb mérlegelés nélkül teszik. Ez persze valahol érthető, hiszen a toll az tulajdonképpen csak egy eszköz, amit ráadásul gyakorta nem is hosszú távra veszünk. Ám megannyi tényező van arra igen komoly hatással, hogy mennyire lesz kényelmes a választott darab használata. Tudniillik ha nem áll kézre, akkor hiába is szeretnénk írni vele, a komfortosság hiánya miatt előbb-utóbb más megoldás után nézünk majd.

Roppant fontos tehát, hogy szánjunk kellő időt a megfelelő modell kiválasztására. A balkezesek ilyen szempontból egy kicsit nehezebb helyzetben vannak, de elegendő ha ügyelünk arra, miszerint olyan toll mellett tegyük le a voksunkat, ami kifejezetten gyorsan szárad. Amennyiben így teszünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem fogjuk véletlenül elmaszatolni az írásunkat. Ezt leszámítva a legnagyobb jelentősége ugyanakkor az egyéni preferenciáknak van. Egyáltalán nem mindegy például a toll súlyeloszlása, a tömege és persze a formája sem. Ezért aztán ha biztosra akarunk menni, akkor szerencsés személyesen intézni a vásárlást és jó pár darabot végig próbálni a kínálatból.