Életjáradék kötése az interneten

A járadék, más néven életre szóló vagy határozott idejű nyugdíj, garantált jövedelmet nyújt Önnek több évre. Az életjáradék kevésbé rugalmas, mint a számlán alapuló nyugdíj, de biztos lehet a jövőbeni jövedelmében.  A megtakarítás segítségével életjáradékot vásárolhat tőlünk.

Életjáradék várja önt is az eletjaradekhivatal.hu weboldalon, tehát érdemes ide látogatni, ha ön is több információt szeretne megtudni erről a témáról. Járadék megvásárlásakor kiválaszthatja, hogy a kifizetések tartósak legyenek-e: meghatározott számú évre szóljanak, vagy egész életében. A megtakarításokból közös néven járadékot vásárolhat. Ez adózási szempontból lehetővé teszi a jövedelem felosztását. Ha Ön vagy partnere meghal, a túlélőnek van tulajdonjoga és hozzáférése az alapokhoz. Ha átalányösszeget használ egy járadék vásárlásához, akkor az csak annak a személynek a nevére történhet, aki annak a „tulajdonosa”. A járadék megvásárlásakor Ön dönt a befizetési összegről. A járadékból származó jövedelme minden évben rögzített százalékkal növekedhet, vagy indexálható az inflációval.

Választhat havi, negyedéves, féléves vagy éves fizetést. A pénzből vásárolt járadéknak az egyenleg bizonyos százalékát kell fizetnie az életkorának megfelelően. Járadék megvásárlásakor jelölhet kedvezményezettet, vagy választhat egy garantált időszakos opciót. Visszafordított kedvezményezett esetében – Az Ön által kijelölt kedvezményezett (általában az Ön partnere vagy eltartottja) egész életében megkapja a jövedelem-kifizetéseket. Ez általában csökkentett szinten van, például a jövedelem 60% -a. Garantált időszak – A járadék megvásárlásakor egy minimális fizetési időszak kerül meghatározásra. Ha meghal, a kedvezményezett megkapja a befizetéseket, akár átalányként, akár jövedelemként. A jövedelemfizetések nem csökkennek. További részleteket az eletjaradekhivatal.hu weboldalon talál.