Fogyaszthatunk terhesen mogyorót?

A terhesség alatt sok mindenre oda kell figyelnie egy anyának. Többek között arra, hogy mit fogyaszthat és milyen mennyiségben. Sok mindenről le kell mondaniuk, de nem szabad mindent elhinniük amit hallanak.

A mogyoró terhesen is bátran fogyasztható, sajnos ezt rengetegen nem tudják. Sokan azt gondolják, hogy ha terhesen mogyorót fogyasztanak, akkor megnövelik annak az esélyét, hogy a gyerekük allergiás lesz majd a mogyoróra. Azt is hallhattuk már, hogy egy várandós nő minél több mogyorót fogyaszt terhesség alatt kevésbé biztos, hogy születendő gyereke allergiás lesz rá. Ez nyilvánvalóan két teljesen ellentétes állás foglalás, ezért mindenkinek tudnia kell, hogy több tanulmány is bebizonyította már, hogy nyugodtan lehet mogyorót fogyasztani a terhesség alatt, viszont ahogy semmit sem szabad túlzásba vinni, úgy ezt sem. A lényeg azonban az, hogy semmilyen mértékben nem csökken a mogyoró allergiára való hajlam a gyereknél ha az anya terhesség alatt egyáltalán nem fogyaszt mogyorót.

Minden terhes nő természetesen azt szeretné a legjobban, hogy gyereke makk egészséges legyen, ezért sokan ha arról hallanak, hogy például milyen étel árthat a babának, azonnal úgy döntenek, hogy nem fogyasztják tovább anélkül, hogy utána néznének, hogy valójában igaz e a halott információ. Mindannyian tudjuk, hogy egy terhes nőnek mennyire nagy lehet az étvágya és adott esetben olyan dolgokat kíván megenni, amelyet azelőtt nem is szeretett. Mielőtt bármilyen étel fogyasztását megtiltanánk egy állapotos személynek, nézzünk utána alaposan, hogy miről is van szó. Ne higgyünk el mindent, amit hallunk és oszlassuk el a tévhitet, hogy ha terhes állapotban mogyorót fogyasztunk, akkor száz százalékosan biztos, hogy a gyerekünk allergiás lesz a mogyoróra és más diófélékre.

Vélemény, hozzászólás?