GS-1 vonalkód

Az Európában használt kereskedelmi forgalomba kerülő vonalkódok szabványa a GS-1. Ebben a vonalkód típusban a forgalmazó vagy a gyártó 13 számjegyben jelöli a termékét. A teljes kínálatunkat megtekintheti a www.webshop.vonalkod.eu oldalára kattintva.

Vonalkód sötét vonalakból és fehér közökből áll. Az automatikus adatbevitel egyik legelterjedtebb módja a lineáris vonalkódos termékazonosítás. Az alkalmazott kódolási eljárás a választott szimbólumrendszer szerint változhat. A szimbólumrendszer szabványosított számokat, betűket és különféle karaktereket különféle sűrűséggel tartalmaznak. A legtöbb esetben a vonalkódokat a csomagolóeszközökre nyomtatják, vagy a kísérő dokumentumra ragasztják, illetve öntapadós matricával rögzítik. A logisztikai rendszerekben mozgatott áru, félkész és késztermék, alkatrész három különböző csomagolási állapotban mozoghatnak. Az egyik ilyen forma, amikor egységesen becsomagolják őket és így szállítják, akkor a csomagolásra kerül az egységes vonalkód.

A másik mikor azonos típusú árukat, illetve termékeket gyűjtőcsomagolásba helyezik, akkor a rendszerben a gyűjtőcsomagolásokat kell követni, illetve azokat kell egymástól megkülönböztetni. Illetve a harmadik mikor az árukat, vagy a termékeket külön-külön gyűjtőcsomagolásba helyezve, egységrakományokat vagy szállítási egységet képeznek és a későbbiekben a logisztikai rendszerek egységrakományként, vagy a szállítási rakományként kezelik. Amennyiben egy megbízható vállalatra lenne szüksége, aki minden igényét kielégíti, akkor keresse fel a Computer és vonalkód technika bt vállaltot. Felkereshet bennünket a +36 30 9929140-es telefonszámon, vagy írhat a vonalkod@vonalkod.eu e-mail címre. Forduljon hozzánk bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?