Hol veszíti el otthonában a legtöbb hőt?

Hiába a korszerű fűtési rendszer, ha otthonából eltűnik a hő. Az igazán nagy probléma az, ha nem is tudja, hogy hol veszik el a sok hő. Az alábbiakban eláruljuk, hogy hogyan lehet lassítani az otthonából távozó hőt, aminek köszönhetően pénzt takaríthat meg.

Otthona hőveszteségéről ezen a linken érhet el bővebb információkat! Megfelelő hőszigetelés nélkül otthonából hamar távozik a hő. Ez pedig a fűtésszámlán is meg fog mutatkozni. A kazán által termelt hő körülbelül huszonöt százaléka a tetőn keresztül távozik otthonából. A falakon, réseken, valamint az ablakok és ajtók belsőjén keresztül harmincöt százalék hő távozik. Sajnos a padlón keresztül is távozik a hő, még pedig tíz százaléknyi. Ha lassítja otthonában a hőmozgást a külső környezetbe, akkor energiaszámlájának összegét nagy mértékben tudja csökkenteni. A mai modern otthonok esetében szabályzat írja elő, hogy milyen burkolatok lehetnek otthonában. Ugyanakkor joggal felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet az idősebb házak esetében. Szigetelést utólag is intézhet otthonára, például a tetőtér esetében. Ez az egyik legjobb megoldás otthona energiahatékonyságának növelése érdekében, mivel mindössze két év alatt megtérül, olcsó módszer, továbbá a kivitelezés egyszerű.

Célszerű alaposan átgondolni, hogy mit szeretne kezdeni a tetőtérrel, szeretne-e ott tárolni valamit, valamint milyen gyakran járnak fel oda a családtagok. Továbbá annak kapcsán is dönteni kell, hogy milyen típusú szigetelő termékkel szeretné kivitelezni a szigetelést. A falak alapvetően két típusúak, üregfalak és szilárd falak. Az 1930 előtt épített falak jellemzően szilárd falak, a későbbiek üreges falak. Az üreges falakat igazán egyszerű szigetelni. A szilárd falakat viszont kívülről vagy belülről kell szigetelni.