HPV oltás a budapesti Belvárosi Orvosi Centrumban

A HPV oltás fontossága tagadhatatlan, ugyanis a hatalmas szerepük van a HPV, vagyis humán papillómavírus által okozott rákos megbetegedés megelőzésében. Érdemes beadatni az új HPV elleni oltást, mely már 9 HPV típus ellen nyújt védelmet, beleértve a HPV 16-ot és 18-at, melyek a méhnyakrákos esetek jelentős részéért felelősek.

HPV oltás Budapest – A legújabb, kilenc komponensű HPV oltás a nehezen kezelhető nemi szervi szemölcsöt okozó HPV 6-os és 11-es típusokkal szemben is védelmet nyújt. Érdemes beadatni a legújabb HPV oltást, ugyanis szélesebb körű védelmet jelent, mint a korábbi HPV oltások. Ezt a típusú oltást kilenc és huszonhat év közti lányoknak és fiúknak is be lehet adni. A fentebb már említetteken túl, a HPV legújabb, kilenc komponensű oltása további öt, rák szempontból nagy kockázatot jelentő típusával szemben jelent védelmet. A vakcinát természetesen huszonhat év fölött is be lehet adatni, semmiféle káros hatása nincs. A legújabb HPV elleni oltás komoly védelmet jelent, így a méhnyakrák kialakulásának esélyét is komoly mértékben csökkenti. Nagyon ritkán alakul ki HPV oltás mellett méhnyakrák, azonban ennek ellenére érdemes szűrővizsgálaton részt venni.

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy az új, kilenc komponensű HPV oltásnak elsősorban a megelőzésben van szerepe, nem pedig a gyógyításban. Tehát, ha már megfertőződött a HPV-vel, akkor nem gyógyul ki az oltás hatására, azonban amiatt mégis érdemes beadatni, hogy a további HPV törzsekkel szemben védetté váljon. Ha szeretné beadattatni magának a kilenc komponensű HPV oltást, akkor érdemes ellátogatni a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol bővebben tájékozódhat, ezenkívül elérhetőséget is talál! A belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon minden fontos információt és tudnivalót megtalál!