Innovatív kertépítés műfűvel

Ha se idő, se energia, se kedv az állandó fűnyírásra és locsolásra, akkor a műfű a megoldás. Sokan vannak, akik szeretnének szép környezetben élni, de nincs elég idejük energiát fordítani a dologra. Ekkor jön képbe a műfű. A műfű, ami oly nagy sikereket arat népszerűvé válása óta. A gyönyörű kertépítés műfűvel is megvalósítható, amely megtévesztésig hasonlít igazi társához. A műfű gyerek- állat- és sportbarát, mely univerzálisan tűri a nagy igénybevételt. Rengeteg előnye van, melyek még a szkeptikusokat is meggyőzik.

Milyen árakban kell gondolkodni, ha a kertépítést műfűvel valósítanánk meg?

Kicsit többe kerül, mint a vetett fűmag, vagy a gyepszőnyeg, de ez az ár az eltelt évek alatt sokszorosan megtérül. Miért drágább a műfű telepítés, mint az általános fűmag elszórása? A telepítéshez elengedhetetlen a talajrendezés, amely megadja a tökéletes alapot. Ezt meg kell fizetni a műfű négyzetméteres árán túl, de ezért a megbízott cég akár 10 év garanciát is vállal. Ez az egyik tényezője annak, hogy a műfű sokáig gyönyörű legyen.  Ekkor kerül kialakításra a szegélyezés, ami fixen tartja majd a műfüvet, ekkor kerül le a murva, ami elvezeti majd a vizet és ekkor kapja meg a műfű az illesztést is. Ezek az elemi dolgok azok, amik 10-15 évig problémamentes, szépséges kertet garantálnak nekünk, melyet az elkövetkezendő időben csak élvezni kell.

Műfű
Műfű

A kertépítés műfűvel további nagy előnye, hogy nem igényel öntözőrendszert, műtrágyázást, gyepszellőztetést, vakond riasztót, fűnyírást és gyomirtást sem, de még kertészt sem. Máris spóroltunk rajta. Ezek mellett a drága időnket is sok más jó dologgal tölthetjük el. A műfű sokkal, de sokkal szebb látványt nyújt, mint a térkő burkolat, ami kemény, rideg és egyáltalán nem gyerekbarát. Igaz, hogy nincs vele gond, de a műfűvel sincs, mégis impozánsabb és egyedibb. A műfű nem forrósodik fel, mint a térkő, nem poros és nem balesetveszélyes.

Ma már többféle műfű közül válogathat az, aki a kertépítést műfűvel álmodta meg. A szálhosszúságok mellett vannak színeiben is különböző műfüvek, például egy gyereksarkot beboríthatunk kék műfűvel is. A legszebb persze a hosszú szálú műfű, ami egészen biztosan a szomszédok irigységét váltja majd ki.

Felkeltettem az érdeklődésed? Lehet, hogy belevágnál a műfű telepítésbe? Ha nem vagy ezermester MacGyver, akkor keress fel egy szakembert, aki érti a dolgát. Egy referenciával rendelkező cég profi kertet varázsol a Te udvarodba is. A gondozásmentes kert mindenkinek elérhető.