Kombinált grillsütő, az ezerarcú sütögetés királya

A grillezésnek megvan a maga módja. A profik szerint nem lehet elsietni vagy az ételeket előkészület nélkül felszórni a rácsra. Meg kell adni a módját az egyes lépéseknek, hogy a vendégeink mind a tíz ujjukat megnyalják a grillezett finomságokat elfogyasztva. Ehhez a megfelelő készülékre van szükségünk.

Kombinált grillsütő népszerűsége abban rejlik, hogy többféle sütési alternatívát nyújt egyetlen készüléken belül. Ha faszenes és gázos sütést egyaránt szívesen alkalmazunk, akkor a kombinált darab a lehető legjobb választás. A grillezésről sokan azt gondolják, hogy rendkívül egyszerű, magától értetődő folyamat, azonban ez nem egészen így van. Lehet kapkodva és szívvel-lélekkel végezni egyaránt. A finom ételek nem csupán a helyes sütési technikán múlnak, hanem az előkészületeken is. Az ételeket ugyanis nem csak rá kell dobni a rácsra, hanem elő kell őket készíteni, például bepácolni, hogy az ízek minél intenzívebbek legyenek. A húsok esetében ez konkrétan a pácolást jelenti. De, akár a zöldségeket is belemeríthetjük a páclébe a gazdagabb ízvilág érdekében.

Fontos tisztában lenni vele, hogy a pácolás nem pár perces folyamat, hanem hosszú órákig is eltarthat, de még jobb, ha a hús egy egész napot pácfürdőben tölt. A pácléhez a fűszereket olajban kell kikevernünk, a víz erre a célra nem alkalmas, nem ad olyan gazdag ízaromát. Sokan azt vallják, hogy a fűszerek közt a só kakukktojás, mivel kiszáríthatja a húst, így azt csak a sütés végén érdemes a húshoz adni. Arra is célszerű gondolni, hogy minden kéznél legyen, vagyis ne kelljen percenként berohangálni a házba valamiért, mivel így nagyobb eséllyel fog odaégni a hús. A sütés során kizárólag biztonságos anyagokat alkalmazzunk. A benzin és egyéb anyagok nem alkalmasak a tűz felszításához, mert káros anyagokat tartalmaznak.