Kormánymű minden márkához széles választékban

Vásároljon online, amellyel nem csak időt, de pénzt is spórolhat meg. Hiszen a legkedvezőbb áron juthat hozzá a legjobb minőséghez.

Kormánymű teszi lehetővé, hogy az utastérből kényelmesen és könnyedén irányítani tudjuk a gépjárművünket, hogy mikor és merre szeretnénk menni. A ma gyártott autókban, szinte már csak olyan kormányművek fellelhetőek, melyek fogasléc beépítésével működnek. Ezeknek a lényegük abban rejlik, hogy kormányműbe van beépítve, amely a kocsi orrában található rúddal van összekötve. Ez a rúd két első kerékhez illeszkedik és ennek a segítségével tudjuk kormányozni az autónkat. Amennyiben a kormányzást minden rásegítés nélkül kellene elvégezni a sofőröknek, akkor az nagyon nehéz megterhelő feladat lenne. Nem beszélve arról, amikor a gépjármű egyhelyben áll és álló helyzetből szeretnénk valamilyen irányba elfordítani a kereket. Ám szerencsénkre a technika fejlettségének köszönhetően már nem kell ezzel küszködnünk. Ugyanis szinte minden ma gyártott autóban megtalálható az úgynevezett szervo. Illetve további mechanikus rásegítők, melyek a kormányműbe vannak szerelve. Így ennek köszönhetően ma már nem számít nehézségnek elkormányozni egy-egy járművet.

A leggyakoribb megoldásnak azt nevezhetjük, amikor a kormányműre egy egyszerű villanymotort tesznek a kormányrúdra, így az abba az irányba segíti elmozdítani a kereket, amelybe a vezető kormánykeret elmozdítjuk. Ahhoz, hogy a kerekeket elmozdítjuk nincs szükség az egész tengely mozgatásához. Ugyanis a tengely két végén található csuklósan kapcsolódó tengely fordul e. A kormányműről el kell még mondani, hogy nem teljesen önzáró, így a kerekek mozgása kismértékben a kormánykeréken is megfigyelhető. Erre azért van szükség, hogy a gépjármű vezető minél pontosabban tudjon korrigálni.

Vélemény, hozzászólás?