Laktató diétás ételek fogyasztása a siker kulcs fogyókúrában

A laktató diétás ételek fogyasztásának legnagyobb előnye, hogy nem fogod rövid időn belül a falat kaparni az éhség miatt. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlságosan is drasztikus diétában látják a megoldást, amit hosszútávon képtelenség tartani.

Laktató diétás ételek által sokkal egyszerűbbé válik az életmódváltás. A legjobb a személyre szabott étrend, hiszen minden ember más, így mindenkinek eltérő kalória mennyiségre van szüksége. A túlzott kalória megvonás kontraproduktív, hiszen negatív kihatással van a teljesítményre, a hangulatra, ráadásul nagy valószínűséggel a szükséges tápanyagokat sem lehet bevinni a szervezetbe. Ráadásul valószínűleg nem is fitness modellnek készülsz, ami azt jelenti, hogy felesleges szélsőséges diétába kezdeni. A laktató, ugyanakkor kalóriaszegény élelmiszerek jelentik a megoldást a súlyvesztéshez. Érdemes számolni a bevitt kalóriákat, azonban nem kell ráfeszülni. Plusz-mínusz ötven kalória teljesen rendben van, sőt, ha egy nap kicsit több kalóriát viszel be, akkor sem dől össze a világ. Következetesnek kell lenni és hosszútávon kell gondolkodni.

Olyan élelmiszereket kell fogyasztanod, melyek kevés kalóriát tartalmaznak, viszont kellőképp laktatóak, mint például a zöldségek. Gyakorlatilag bármely zöldséget fogyaszthatod, paradicsomot, spenótot, karfiolt, retket, uborkát, cukkinit vagy gombát. A gyümölcsök terén a bogyós típusokat érdemes előnyben részesíteni. Az olyan ételek, mint a rizs, burgonya, répa, zabkása, alma és bab kevésbé laktatóak, ennek ellenére célszerű fogyasztanod őket. Ami még kihagyhatatlan része a diétának, az a tojás, hal, leves, sőt még a pattogatott kukorica is. Természetesen a kellő mennyiségű folyadékfogyasztás is rendkívül fontos a megfelelő formában.