Melyek a legtakarékosabb autók?

A spritmonitor.de weboldal munkatársai nyolcszázezer felhasználója tankolási adatait gyűjtötte össze és elemezte ki. Ennek alapján a nagyközönség előtt felfedték, hogy az adatok alapján melyek a legtakarékosabb autók. Ezt az alábbiakban meg is osztjuk!

A legtakarékosabb autókról itt tudhat meg többet! Abban az esetben, ha nem tudja, hogy hol nézhetné meg egy autó valós fogyasztási adatait, akkor érdemes ellátogatni a spritmotor.de weboldalra. Itt nyolcszázezer felhasználó tankolási és fogyasztási adatait gyűjtötték össze és elemezték ki. A weboldalon látható a modellbontás, ráadásul az is jól látható, hogy a felhasználók milyen körülményez közt vezetnek. Az adatokat összesítették és meg is osztották az olvasókkal, hogy melyek a legtakarékosabb márkák és típusok. Külön választották a benzin- és dízelüzemű autókat. A dízelautók esetében a PSA, míg a benzinüzeműeknél a Toyota lett a legtakarékosabb autó. De, nem csak a benzines és dízel autókat, de a hibrid autók nyerteseit is nyilvánosságra hozták.

A benzines autók közt a legtakarékosabb a háromhengeres motorral szerelt miniautó, a mindössze 3,6 méter hosszúságú Suzuki Celerio, amely 4,7 l/100 km fogyasztási adatot produkált. Az ezután következő modellek nagyobb mérettel és teljesítménnyel rendelkező hibrid autók. Ezek közül a Toyota Yaris Hybrid, valamint a Hyundai Ioniq egyaránt 4,8 l/100 km értéket ért el. A legtakarékosabb dízelek kapcsán leginkább kisautókat és miniket tekinthetünk meg. A lista élén a Volkswagen-konszern népszerű „3 literes” modelljei találhatók, amik valójában ennél többet esznek. Az első helyet az Audi A2 nyerte el 3,6 l/100 km értékkel A második és harmadik helyezett értékei között már jóval nagyobb az eltérés: a Peugeot 107 4,2 l/100 km értéket produkált.

Vélemény, hozzászólás?