Miért előnyös az utazás vonattal?

A vonattal való utazás több szempontból is előnyös választás. Habár sokan inkább a repülővel vagy autóval való utazást részesítik előnyben, azonban érdemes egy esélyt adni a vonatnak is, ugyanis rengeteg előnnyel rendelkezik ez az utazási forma.  Az alábbiakban bővebben szót ejtünk ezekről az előnyökről.

A vonatos utazások tökéletes alternatíva, ha kényelmesen és viszonylag olcsón szeretnél eljutni az adott úticélra. A vonatút során nem kell a vezetéssel foglalkoznod, csak kényelmesen hátra kell dőlnöd és élvezned az utazást. Az út során bőven van lehetőséged nézelődésre és bármikor felállhatsz, hogy meglátogasd a mosdót vagy megmozgasd elgémberedett tagjaid. Akár éjszakába nyúló utazás mellett is dönthetsz, melynek nagy előnye, hogy akár a szállás díját is meg tudod spórolni. Ha szereted a spontán utazást, akkor a vonatos utak tökéletesek számodra, hiszen nem kell jó előre lefoglalni az utat, hanem akár a helyszínen is megvásárolhatod a jegyet. Ez a repülőjegy esetében elképzelhetetlen. Ráadásul a vonatos utazás kapcsán a poggyász méretével és súlyával kapcsolatosan sem kell különféle korlátozásoktól tartani.

Ha egy igazán különleges utazásra vágysz és szeretnél gyönyörködni az út során az eléd táruló táj látványában, akkor érdemes a Glacier Expressre jegyet vásárolni, mely a Zermattól egészen St. Moritzig közlekedik az Alpok csodás tájain át. A kétszázkilencven kilométeres utat körülbelül nyolc óra alatt teszi meg a vonat, így ez az utazás nem a gyorsaságról, hanem sokkal inkább a csodás alpesi táj megtekintéséről és az elmélyedésről szól. Európa egyik leghíresebb vasútvonala valószínűleg a La Manche csatorna alatt közlekedő gyorsvonat, melyen utazva szintén különleges élményben lehet részed. Ez a vonat London és Párizs között közlekedik.