Milyen előnyökkel jár a rendszeres kiwi fogyasztás?

A rendszeres gyümölcsfogyasztás rendkívül hasznos, nagyon sok vitamint lehet így bevinni a szervezetünkbe. Érdemes az idény gyümölcsöket előnyben részesíteni, azonban az olyan egzotikus finomságokról sem szabad lemondani, mint a kiwi.

Kiwi egy igazán ízletes gyümölcs, amely gyümölcssalátákban kiválóan megállja a helyét. De, akár süteményekben is tökéletes, illetve önmagában finom nassolnivaló. Pucolást követően már fogyasztható is, de akár különleges formákat is lehet belőle vágni speciális kés segítségével, így dekorációnak sem utolsó választás. Nem csak finom íze miatt érdemes fogyasztani, hanem a benne lévő számos vitamin miatt is. Ha megfázással küzdesz, akkor nem csupán a citrom fogyasztás segíthet túllendülni a betegségen, hanem a kiwivel is jól jársz, ugyanis ebben a gyümölcsben is nagyon sok C-vitamin található. Akár betegség ellen, de akár az immunerősítés céljából is hasznos, ha gyakran fogyasztasz kiwit. A C-vitamin mellett olyan tápanyagok találhatók még meg benne, mint a foszfor, magnézium, réz, K- és E-vitamin, valamint kolin.

A kutatások már jó ideje fényt derítettek arra, hogy a gyümölcs és zöldség fogyasztás számos betegség kockázatát képes csökkenteni, mint például a diabétesz vagy a különféle szívbetegségek. Ráadásul az immunrendszert is képesek támogatni a hasznos tápanyagoknak köszönhetően, így kevésbé kell tartani a megbetegedésektől. A kiwi enyhe hashajtó hatással rendelkezik, ezért székelési problémák esetén kifejezetten hasznos fogyasztása. A kiwiben található kálium és rost pedig a szív egészségéhez járul hozzá, illetve a kálium a szervezetben lévő nátrium káros hatásait képes ellensúlyozni. Viszont azok szívbetegek, akik béta-blokkoló gyógyszert szednek, jobb, ha csak ritkán fogyasztanak kiwit, mivel képes megemelni a vér kálium szintjét.