Milyen típusú ablakot érdemes választani?

Ha ablakcserére kerül sor, esetleg házépítés során odáig jut a folyamat, hogy ki kell választani az ablakokat, akkor jellemzően az egyik fő kérdés, hogy milyen anyagból készüljön a keret. A legismertebb anyagok az alumínium, a fa és a műanyag. A PET-RO Nyílászáró kínálatában mindegyik elérhető!

A nyílászáró típusok kapcsán bővebb információk ide klikkelve elérhetők! Hazánkban a legnépszerűbb verzió tagadhatatlanul a műanyag, melynek oka valószínűleg a nagyszerű ár-érték arány. A műanyag nyílászárók esetében az energiahatékonyságra sem lehet panasz, ráadásul évről-évre egyre jobb termékeket dobnak piacra a gyártók, ami annak köszönhető, hogy folyamatosan egyre hatékonyabb kialakítást kísérleteznek ki. Az igazán elismert márkák akár ötven év garanciát is vállnak termékeikre, így a tartósságra sem lehet panasz ezen termékek esetében. A másik népszerű anyag a fa, amely örök klasszikusnak számít. A minőségi fa nyílászáró igazán esztétikus, azonban nagyon kell rá vigyázni, hogy szépségét sokáig megőrizze. A beszerelést követően időről-időre karban kell tartani, illetve további hátrányuk, hogy némileg drágábbak, mint a műanyag nyílászárók.

Az alumínium nyílászárók hazánkban a legritkábban alkalmazottak, annak ellenére, hogy számos előnnyel rendelkeznek. Stabilitás és élettartam szempontjából a legjobb választásnak bizonyulnak, mivel a fém az évek múltával sem sérül. A mai, modern megoldások tökéletesen megfelelnek a hőszigetelési normáknak, illetve a divatirányzatoknak, így semmi akadálya, hogy a ház össze s nyílászárója alumíniumból legyen. Ráadásul környezetbarát megoldás, hiszen a fém újrahasznosítható. Érdemes alaposan átgondolni az előnyöket és hátrányokat és ezt követően dönteni a nyílászáró típusa mellett!