Minden, amit a futball VB Katar kapcsán tudni érdemes!

A labdarúgás kétségkívül az egyik legnépszerűbb sport, mely milliókat ültet a TV képernyők elé. A foci legrangosabb eseményét, a világbajnokságot minden alkalommal nagy érdeklődés övezi. Nincs ez másként 2022-ben sem, amikor a rangos eseménynek Katar ad otthont.

Futball VB Katar kapcsán a helyszín több szempontból is érdekes. Egyrészt azért, mert a történelem folyamán először kerül arab országban megrendezésre labdarúgó világbajnokság. Katar sivatagi éghajlata miatt a foci VB-t nem lehet nyáron megrendezni, hiszen ez időtájt szinte elviselhetetlen hőség tombol az országban, így a megszokott nyári időpont helyett a labdarúgó világbajnokság november 20. és december 18 között kerül megrendezésre. Az, hogy a labdarúgó világbajnokság egy arab országban zajlik majd, főleg a helyszínen tartózkodó szurkolók esetében fontos, ugyanis nekik számos előírás és szabály betartására ügyelni kell. Az egyik fő aspektus az öltözködés. Egy arab országban ugyanis szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen ruhákat szabad felhúzni. Szerencsére a hagyományos katari öltözetet nem kötelező viselni.

Viszont arra mindenképp ügyelni kell, hogy az öltözék ne legyen túl feltűnő, tehát a feliratos darabokat mindenképp kerülni kell. Érdemes inkább konzervatívabb darabokat választani a szurkoláshoz. Férfiak esetében fontos, hogy a rövidnadrág a térd alá érjen. Nők esetében viszont az is lényeges, hogy a vállak takarva legyenek. A pántos pólók és a mélyen dekoltált felsők nem számítanak jó választásnak. Emellett a viselkedésre is ügyelni kell, még a szurkolás hevében is. A feltűnő viselkedést mindenképp kerülni kell. Katar teljes területén tilos az alkohol fogyasztás, habár a világbajnokság miatt bizonyos engedmények biztosan lesznek, azonban a viselkedésre és az ittas állapot kerülésére mindenképp ügyelni kell.