Minősített munkaerő kölcsönző a Jobtain személyében

Az elmúlt években a munkaerőhiány meg nem szűnő probléma, mellyel számos vállalat küzd. A toborzás gyakran nem elegendő, így a probléma továbbra is fennáll. Ennek elkerülése érdekében érdemes munkaerő kölcsönző segítségét kérni.

Minősített munkaerő kölcsönző hatalmas terhet vehet le a vállalatok és cégek válláról. A HR osztálynak gyakran nincs elegendő kapacitása az újabb munkaerő toborzására. A munkaerő kölcsönzés legnagyobb előnyei, hogy megoldható a fennálló munkaerőhiány, illetve csökkenteni lehet a munkaerő toborzásra fordított pénzt és időt. Az adminisztrációs terheket meg lehet úszni, viszont a régóta fennálló probléma megszüntethető. A HR cég foglalkozik a munkavállalók toborzásával, illetve azok ki-, beléptetésével. Emellett a kölcsönzött dolgozó hozzá fordulhat a felmerülő kérdéseivel és problémáival. Ez apróságnak tűnhet, azonban a munkaerő kölcsönzés minden szereplőjének előnyös. Azok a dolgozók, akik úgy érzik, hogy meghallgatják a problémáikat és tőrödnek velük, sokkal motiváltabbak a munkájukban és elégedettebbek. Ennek köszönhetően jobban teljesítenek a munkahelyükön és kevesebb esély van arra, hogy munkahelyet váltanak.

A HR szolgáltatón keresztül időszakosan és hosszútávon is lehet munkaerőt kölcsönözni.  Ha utóbbi a cél, akkor annak maximális időtartama a Munka Törvénykönyve jelenleg hatályos szabályai értelmében öt év lehet. Ha a vállalat nagyon megvan elégedve a dolgozóval és ennél is hosszabb időn keresztül szeretné foglalkoztatni, akkor arra is van lehetőség, még pedig úgy, hogy a munkavállalót átveszi a saját állományába. A munkaerő kölcsönzés akár a nagyobb mértékű munkaerőhiányt is át tudja hidalni. Ha szeretne még több információhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a partner.jobtain.hu weboldalra!