Mire figyeljünk konvektor vásárlása előtt?

A konvektor egy fűtésre alkalmas melegítőtest, mely a hőt úgynevezett hőáramlás útján adja át környezetének. Több fajtája is van, kiválasztásakor érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

Ide klikkelve még többet tudhat meg a konvektorokról, a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalról. Egy konvektor kéményes és zárt égésű modellben is kapható, ám hogy melyik a legideálisabb egy épületbe, több dolog is befolyásolja. A zárt égésű változatba épített érzékelővel megakadályozható az égéstermék esetleges visszaáramlása, így ez egy biztonságos választás lehet. A gázkonvektorok többnyire öntött vasból vagy lemezből készülnek. S bár az öntött vas kivitel valamivel drágább, azonban garantált a hosszú élettartam.

Érdemes azt is mérlegelni, hogy mekkora méretű konvektor elemek kellenek a lakás különböző helyiségeibe. A szakértők nagyjából úgy határozzák, hogy 20 köbméterhez 1 kW teljesítmény ideális. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy jelen állás szerint az új építésű házakba nem engedélyezik a zárt égésterű konvektorok telepítését, mert rengeteg rombolással jár. Amennyiben gázkonvektor cseréje kerül megfontolásra, azt javasolják a hozzáértők, hogy a legjobb döntés az előzővel megegyező típust beszerezni, így sok felmerülő probléma és többletköltség előzhető meg. A futesszerelo-gazszerelo.hu oldalon számos érdekességet olvashatnak még a blog bejegyzések között, valamint a szolgáltatások menüpontban fellelhető a konvektor szerelés is, melybe beletartozik a csere is. Igény esetén nagyon szívesen adnak részletes tájékoztatást, javaslatot a konvektor telepítés előtt, hogy az ügyfelek megbizonyosodjanak választásukról. Keressék őket a megadott telefonszámon vagy kérjenek ingyenes visszahívást a cégtől!