Mit érdemes tudni a liposzóma kapcsán?

Sokan nem is sejtik, hogy az egészséges táplálkozásnak milyen nagy szerepe van a betegségek elkerülésében, illetve a test optimális működésében. Viszont mivel elegendő tápanyagot lehetetlen kizárólag étkezés útján bevinni a szervezetbe, ezért célszerű táplálékkiegészítőket alkalmazni, azonban nem mindegy, hogy milyent.

Liposzóma hatalmas segítséget jelent egészségünk megőrzésében. Egészen pontosan a liposzómák gyógyszerhordozó rendszerek. Először 1965-ben sikerült leírni a szerkezetüket. Azóta a számtalan előnyös tulajdonságuknak köszönhetően olyan területeken alkalmazzák őket, mint a gyógyszeripar vagy az élelmiszeripar. A liposzómák gömb alakú struktúrák, melyek belül vizes oldatot tartalmaznak, míg kívül az emberi sejt membránjára nagy mértékben hasonlító kettős rétegű foszfolipidből állnak. Hatóanyag bevitel tekintetében ez egy rendkívül előnyös struktúra. A szakemberek laboratóriumokban állítják elő a liposzómákat körülbelül 50-100 nanométeres méretben. Az említett foszfolipid miatt egyáltalán nem kell aggódni, mivel egyáltalán nem mérgező és a szervezetet sem terheli meg, mivel teljes mértékben természetes anyagokból készül.

A liposzómás technológia elsősorban azért előnyös mert a vízben oldható és oldhatatlan molekulák hordozását is lehetővé teszi. A liposzómák feladata leginkább az, hogy védelmet biztosítsanak, illetve célba juttatást. A liposzómába többféle szerkezetű anyagot bele lehet zárni. A hatóanyagok a liposzómában akár egészen a bélrendszerig képesek eljutni, így hatékonyan felszívódhatnak a véráramban, miközben minimális bomlást szenvednek el. Ha szeretne bővebb információt megtudni, akkor mindenképp érdemes ellátogatni a supremepharmatech.hu weboldalra és tájékozódni!