Öröm az alvás egy aranyos, jó minőségű gyerekágynemű társaságában!

Az alvó gyerek a legszebb gyerek. De csak akkor, ha nyugodtan alszik. A szülők mellett a gyermekeknek is éppen annyira fontos, hogy jól aludjanak. A gyerkőceink is lehetnek nyűgösek, mint mi, amikor nem aludtunk jól. Elengedhetetlen ezért számukra is a tökéletes ágynemű, egy kényelmes ágy és a megnyugtató körülmény megteremtése. A kisgyerekek nem csak éjszaka, hanem délután is alszanak. Ők még nem tudnak egyhuzamban 10-12 órát ébren lenni, hanem elálmosodnak, és amit a szervezet megkíván, azt meg kell adni neki. Idegrendszerük hamarabb elfárad a sok inger hatására. Egy éves korukig naponta kétszer is alszanak, egészséges esetben. A nagyobbak már csak egyszer alszanak délután, amikor is az a legjobb, ha 2-3 órát is tudnak aludni.

Mivel lehet ágyba csalogatni a gyermekeket? Például egy mesés gyerek ágyneművel? Igen, egyértelműen igen! A gyermekeknek szükségük van a puha, kellemes érintésre éjszaka is, amikor alszanak. Ha nem szeretnéd, hogy egész éjjel forgolódjon kisbabád, akkor válaszd a legjobb minőségű, 100% pamut ágyneműhuzatot.

Mikor tökéletes egy gyerek ágynemű?

  • Puha, lágy, barátságos anyaga van, lehetőleg 100% pamutból.
  • Jó légáteresztő, lélegző képességű.
  • Könnyen mosható, lehetőleg színtartó.
  • Megfelelő méretű. Talán nem is gondolná az ember, de a kicsiknek nem kényelmes a nagy, felnőtt méretű ágynemű. Az ő kis méretükhöz kapható gyerekágyneműt vásároljunk, abban sokkal kényelmesebben alszanak. Az ovisoknak például a 90 x 140 cm-es paplan az ideális.
Gyerekágynemű
Gyerekágynemű

Nagyon sokféle Disney mintás gyerekágynemű kapható. Ember legyen a talpán, aki eligazodik a rengeteg kedvenc mese és mesehős között. Mindig vannak újak, amik úgymond menőbbek a gyermekeink körében. Ha viszont nem szeretnénk, hogy a mesék befolyásolják gyermekeinket, akkor szerencsénkre újra divatosak a kedves kis állat mintás gyerekágyneműk. Ilyenek a zsiráf, a kutya, cica, ló, sündisznó, nyuszi, a különböző járművek, a napocska, holdacska és sok más édes kis minta.

Mivel a gyermekeink ágyneműjét még gyakrabban cseréljük, mint sajátjainkat, talán célszerű olyan anyagút választani, amit nem kell vasalni. Bár, szerintem minden gyerekágyneműt mosás után, ha jól kirázunk, és szépen teregetjük a szárítóra, akkor nem fog kelleni a vasaló és vasalódeszka előszedése a szekrényből.

A jó ébredés a jó alvásnál kezdődik. A kicsiknek hatványozottan fontos az alvás, hiszen fejlődésben lévő szervezetről beszélünk. Teremtsd meg Te is gyermekeid számára ehhez a tökéletes körülményt.