Öt pontban arról, hogy miért szedd pontokba a webszövegeket

Fontos, hogy egy weboldalon olvasható szöveg emészthető legyen minden fogyasztó számára. Hisz egyáltalán nem biztos, hogy csak azok elé kerül a cikk, akik konkrétan rákeresnek. Amennyiben mód van rá, kedvezzünk mindenkinek!

Klikk ide, és máris részletesen olvashat erről az atpszovegiras.hu oldalon. Legyen szó bármilyen weboldalról, a tartalom pontokba szedése biztosan jót tesz a szövegnek. Nyilván nem alkalmazható minden szövegtípusnál ez a módszer, de a legtöbb webszöveg izgalmasabbá válik tőle.

Először is segít, hogy az olvasó számára áttekinthetőbb legyen a szöveg. Talán csak egy kiemelt alcímet látott meg, ami érdekli, de nagy az esély, hogy elolvassa a többit is. Egy ömlesztett szöveg során ez nem biztos, hogy így alakul.

Másodszor, remek trükknek bizonyul, hogy a legfontosabb mondanivaló kerüljön a szöveg elejére, így hagyva a végére a kevésbé érdekes vagy ütős tartalmakat. Bár sokan a szöveg végén kezdik az olvasást, ez a nyitott lehetőség a szövegíróra van bízva.

Harmadsorban, a pontokba szedés megkönnyíti a szöveg olvashatóságát, főleg egy komolyabb témakör boncolgatása során. Egy profi szövegíró, például az atpszovegiras.hu csapat egy tagja nem csak bizonyos réteg számára varázsolja érthetővé a szöveget, hanem minden olvasónak.

Nem elhanyagolható az írói szabadság sem. A szövegíró rövidíthet, vagy bő lére eresztheti megrendelője írását, attól függően mi az olvasói és a megrendelői igény. Ráadásul a pontok számát is könnyen lehet módosítani a mondandó hosszának függvényében.

S végezetül a keresőoptimalizálás szempontjából is nagy segítség a kulcsszavas kiemelés. A pontokba szedett tartalmakra másképp tekint a Google, mint az egybefüggő szövegekre, így mindenkiképpen hasznos üzleti szempontból ez a fajta formátum.