Paplan párna szett a pihentető alvás érdekében

Rengeteget hallani, hogy a pihentető, hét-nyolc órás alvás mennyire jó hatással van az ébren töltött órákra. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy a regeneráló alvás nem valósulhat meg a megfelelő paplan és párna szett nélkül.

Paplan párna szett kiválasztása során mindenképp szem előtt kell tartani ezek sűrűségét, mely alatt a bennük lévő töltelék mennyiségét értjük. Ennek mértéke g/m2. Ez az érték határozza meg a paplan és a párna hőindexét. Magyarán, hogy a takaró alá bújva mennyire lesz meleg. Vannak kifejezetten télre és nyárra kifejlesztett paplanok. Viszont, ha nincs kedvünk a hideg és a meleg hónapokban lecserélni a takarót, akkor a legoptimálisabb megoldás a négy évszakos paplan használata. A párna esetében arra kell ügyelni, hogy kellőképp kényelmes és rugalmas legyen. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy milyen testhelyzetben szeretünk aludni, ugyanis ez is befolyásolhatja a megfelelő párna kiválasztását. Emellett az egészségügyi problémák, mint például a poratka allergia vagy a nyakfájás is fontos információk a párna választás során. Előbbi esetén mindenképp antiallergén terméket kell vásárolnunk.

A nem megfelelően kiválasztott paplan párna szett könnyen okozhat fájdalmat. A számunkra ideális párna úgy támasztja alá a nyakat, hogy kellő megtámasztást nyújt a nyakcsigolyák számára, úgy, hogy követi a gerinc természetes vonalát. Célszerű minőségi paplan párna szettet választani, annak érdekében, hogy hosszútávon biztosított legyen a kényelmes alvásunk. A párnát érdemes egy-két, maximum három évente lecserélni. A paplant viszont akár nyolc-tíz évig is használhatjuk, azonban csak abban az esetben, ha valóban minőségi termékről van szó. Bővebb információkért látogasson el a hungaropaplan.hu webáruházba, ahol a termékkínálatot is megtekintheti!