Pénz spórolás eredetvizsga során

Teljesen mindegy hol csinálják meg az eredetvizsgát, mivel egységár van, azonban pár aprósággal nem árt tisztában lenni.

Bővebben informálódhat a spórolási tippekről ezen a linken. Nagyon fontos a sorrend, valamint, hogy honnan vesszük az autót. Sajnos, bármikor kiderülhet, hogy a vásárolt autó nem annyi idős, mint amennyinek azt állítják. Akkor is érhet minket meglepetés, ha „okosban” vesszük a haver haverjának a haverjától, de akkor is, ha szervízből. Mindkét esetben kellemetlen, ha azzal szembesülünk, hogy az autó papírjai nincsenek rendben. A szerződéskötés előtt kell megcsináltatni az eredetiségvizsgálatot. A szerviz mindegy, az ellenőrzött adatokat el kell küldeni a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak, ők pedig megmondják, hogy minden rendben van-e. Abban az esetben, ha igen, akkor a kötelező felelősségbiztosítás megköthető, valamint a további papírmunkára is sor kerülhet. Ez a külföldről behozott gépkocsikra is érvényes, nem csak azokra, amik mindig is belföldön voltak.

Az eredetiségvizsga hatvan napig érvényes, így nem kell nagyon kapni. A tulajdonosváltást tizenöt napon belül be kell jelenteni, ami azt jelenti, hogy nem kell mindent egyszerre elvégezni, hanem mindent el lehet nyugodtan, végig gondolva intézni. Köbcenti függvénye, hogy mennyit kell fizetni. A papírmunka kapcsán eladásnál kéznél kell lennie a személyi igazolványnak, forgalmi engedélyünk, valamint, ha a tulajdonos nincs a helyszínen, akkor a meghatalmazás is. Autóvétel során kell az adásvételi szerződés, a személyi igazolvány és a forgalmi engedély. Ha az autót külföldről hozták be, akkor a külföldi forgalmi engedélyre, valamint a külföldi adásvételi szerződésre is szükség van, további a már említett okmányokra is.

Vélemény, hozzászólás?