STD vizsgálat és szűrés Budapesten

Az STD megjelölés az angol Sexually Transmitted Diseases, ami a nemi úton terjedő betegségek rövidítése. Az STD szűrés kapcsán sokan úgy gondolják, hogy csupán a klasszikus nemibetegségeket szűrik, azonban ez nem igaz, hisz számos kórokozót is ki lehet szűrni.

STD vizsgálat és szűrés Budapesten férfiaknak és nőknek egyaránt. A fertőzés alapvetően mindenkit fenyeget, aki szexuális életet él.  A fertőzés jobban veszélyezteti azokat, akik a szexuális partnereiket gyakran váltogatják, valamint, hogy ilyen esetben nem használ gumióvszert az aktus során. A fogamzásgátló tabletta egyáltalán nem számít hatékony védekezésnek a nemibetegségekkel szemben. Tény, hogy a teherbeeséstől megvéd, de az STD – vel szemben nem nyújt védelmet. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy nemibetegséget nem csak a behatolás által lehet elkapni, mivel akár orális úton is terjedhetnek ezek a betegségek.

Az STD ellen az egyik leghatásosabb módszer a gumióvszer. Használata bizonyos esetekben kifejezetten indokolt, például, ha a partnert nem igazán ismeri. Ezenkívül bizonyos időközönként érdemes ellátogatni STD szűrésre, hogy időben meg tudja, ha baj van, hisz bizonyos esetekben életmentő lehet, másrészt a fertőzést így nem fogja tovább adni. Ezenkívül, ha bármilyen nemiszervi-húgyúti panasszal küzd vagy új partnerével gumi óvszer nélkül közösült. Az új kapcsolatban mindenképp érdemes elmenni STD szűrésre az első óvszer nélküli együttlét előtt, valamint gyermek vállalás előtt is a páros mindkét tagjának. Fontos tisztában lenni vele, hogy gyakran a fertőzött személy tünetmentes, így tudta nélkül fertőzi meg környezetét. Bővebb információkért és elérhetőségért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és tájékozódjon!

Vélemény, hozzászólás?