Szárzúzó gép tudnivalók

A szárzúzó gépek bő felhasználási területtel rendelkeznek. Egy kicsit bővebben kifejtjük most, hogy mi mindent érdemes tudni róluk.

Szárzúzók tekintetében, amit legelőször érdemes megemlíteni róluk, hogy rengeteg különféle felhasználási módja van, így méltán nevezhetők multifunkcionális gépeknek. Alapvetően egy nagyobb méretű gazdaságnak előbb-utóbb nagy szüksége lesz rá, legalábbis érdemes beszerezni, mivel rengeteg időt és energiát lehet megtakarítani általuk. A teljesség igénye nélkül néhány felhasználási mód: elhanyagolt területek fű- és gyomirtása, szőlős, gyümölcsösültetvények venyige, gyümölcsfa-nyesedékek zúzása, aprítása, bozótírtás, erősebb szárú szántóföldi tarlómaradványok zúzása. A szárzúzók tehát széleskörű alkalmazásra lettek kitalálva. Számos különféle kialakítású gép létezik, háromtípust lehet megkülönböztetni, a függesztett, félig felfüggesztett és vontatott kivitelűt. Az építési mód a gépek munkaszélességétől függ. A három méter körüli munkaszélességgel rendelkező gépek függesztett kivitelben készülnek, az ennél szélesebbek félig függesztett vagy vontatott kivitelben.

A gépek vágószerkezete vagy másként zúzószerkezete függőleges vagy vízszintes tengelyű lehet. Ennek értelmében beszélhetünk vízszintes tengelyű, lengőkéses szárzúzókról és függőleges tengelyű rotációs szárzúzókról. A vízszintes tengelyű szárzúzók leginkább talajmaró gépekhez hasonlítanak, azonban vágószerkezetük a talaj felszíne felett dolgozik és csapos felfüggesztésű lengőkésekkel rendelkeznek. A függőleges tengelyű szárzúzók pedig a felső hajtású rotációs fűkaszákhoz hasonlítanak. Bővebb információk és a szárzúzók a pendakft.hu webáruházban.

Vélemény, hozzászólás?