Színvonalas pszichiátria cikkek

Az orvostudomány lelki betegségekkel foglalkozó ága, a pszichiátria. A kezeletlen depresszió megsemmisíti a boldogságra való képességünket és végzetes is lehet.

Színvonalas pszichiátria cikkek a belvarosiorvosicentrum.hu oldalon, ahol olvashat a depressziós betegségről és annak kezeléséről. Manapság sok embert érint a depressziós állapot. Felmérések szerint, minden ötödik ember átéli életében legalább egyszer ezt a betegséget. Ez kialakulhat egyrészt a genetika, másrészt a környezeti hatások miatt, mint például a túl sok munka, az állandó stressz és a problémák, melyek hosszú távon nagyon megterhelnek bennünket. Idővel már egyedül, lehet nem is tudjuk feldolgozni, csak azt érezzük, mintha minden kilátástalan lenne. Amennyiben ez az állapot, egy napig tart, akkor még nincs semmi baj, de ha hetekig elhúzódik, és csak rossz gondolatokkal van tele a fejünk, esetleg alvászavart, hangulatingadozást, étvágytalanságot és figyelemzavart észlelünk, mindenképp érdemes egy szakember segítségét kérni.

Ha kezeltetjük a betegséget, a gyógyuláshoz mindenképp őszinteségre van szükség a pszichiáterrel szemben. Hogyha a beteg titkolózik, azzal a saját gyógyulási esélyeit fogja rontani, mivel az orvos az elmondottak alapján állítja össze a kezelés tervét. A gyógyítás során a pszichiáter nem tömi tele a pácienst gyógyszerrel, nem kell rögtön arra gondolnunk. Bár igaz vannak bizonyos biokémiai okok, ahol szükség van rá, de a mai gyógyszerek, már modernek, ezekkel lehet autót vezetni és nem okoznak egész napos alvást. Egy másik módszerrel is kezelhető a depresszió, a pszichoterápiával. Itt a szakember segít feldolgozni a negatív életérzést kiváltó kudarcélményeket. A terápia során helyreállítja az önértékelést és a világba vetett hitet, hogy a beteg ismét megtalálja azokat a dolgokat, amik boldoggá teszik. Részletekért látogassa meg honlapunkat. Amennyiben szeretne időpontot kérni, hívja a +36308707427 vagy a +36303726832-es telefonszámot, illetve írjon az info@boc.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?