Türkiz szőnyeg a lakásban

A türkiz szín elég titokzatos és erőteljes is. Se nem zöld, se nem kék, valaki ezt mondja rá, valaki azt. Nagy felületen is szép, de kiegészítő színként alkalmazva is zseniális.

Legimpozánsabb hatását a lakberendezésben tudjuk vele kibontakoztatni. A türkiz függöny, a türkiz szőnyeg, a türkiz ágytakaró és különböző dekorációk különlegessé tehetik lakásunkat. Azok a helyiségek, ahol a türkiz szín szerepet kap, szívesen tartózkodunk. Barátságos, otthonos, meghitt enteriőr alakítható ki vele.

Nem kell túl sok minden ahhoz, hogy egy ház otthonná avanzsálódjon. Egy szép, minőségi türkiz szőnyeg a nappalitól kezdve a fürdőszobáig levesz a lábunkról. Türkiz shaggy szőnyeg a nappaliban, türkiz futószőnyeg a folyosón, türkiz fürdőszoba szőnyeg és máris kellemesebb a hangulat a lakásban, mint szőnyeg nélkül.

Mivel párosítsuk a türkiz színt a lakásban?

Az attól függ, hogy a türkiz milyen formában és felületen van jelen. Például egy nagyméretű türkiz szőnyeg a nappaliban szépen harmonizál fehér, vagy krémszínű kanapéval. A világos és a sötét padlón is jól mutat, a falak lehetnek pasztell árnyalatúak. A türkiz nappali szőnyeghez tegyünk a kanapéra türkiz színű díszpárnákat, ez a kettősség csodaszépen mutat majd.

Szőnyeg
Szőnyeg

Ebben az évben még mindig fürdik a népszerűségben a szürke szín, ha lakberendezésről van szó. A türkizhez a világosszürke nagyon jól passzol, például a falakon, de a szürke laminált padló is tökéletes a türkiz szőnyeg alá. Ha tartunk attól, hogy a türkiz és a szürke túl rideg lenne, akkor vessünk be egy kis sárgát, vagy barnát. Például barna ágytakaró, sárga asztalterítő, vázák, faliképek, stb. felfűthetik a hangulatot.

Egy lakás arculatát és alap hangulatát a szőnyegek nagymértékben meghatározzák. Tudjuk, hogy nem követhetjük évről-évre a lakberendezési trendeket, nem újíthatjuk fel minden évben otthonunkat. A türkiz zöld, türkiz kék szőnyegekkel azonban mindig stílusosnak fog hatni lakásunk.  A gyerekszoba, a konyha, az előszoba, a hálószoba, a fürdőszoba, a nappali és a lakás összes pontja felvirágoztatható vele. A jó még benne az, hogy nők, férfiak és gyermekek színe is lehet.

Egy szép türkiz szőnyeg barátságos, otthonos, meleg hangulatú helyiségét mindenkinek meg kell tapasztalnia. A türkiz szőnyeg a lakásban mindig mosolyt csal az ott lakók és a vendégek arcára is. Hatalmába kerít egy érzés, ami azt sugallja, hogy jól érzem itt magam.

Merj újítani, merj kilépni a bézs és a barna színek klasszikusaiból. Újítsd meg otthonod a türkiz színekkel.