Újra aranykorban a klasszikus szőnyeg!

A klasszikus szőnyeg felidézi bennünk a gyerekkori emlékeket. Az időt, amikor még nem volt divat a shaggy szőnyeg… A szülői házban és a nagyszülőknél is a klasszikus szőnyeg uralta a padlót. Mi pedig milyen jókat játszottunk rajta. Azon tanultunk meg járni és azon használtuk először a porszívót.

A klasszikus szőnyeg szerencsére visszatért hozzánk, így egy új generáció is megtapasztalhatja szépségét és egyedi hangulatát.

Míg régen csak az antik bútorokkal tudtuk elképzelni a klasszikus szőnyeget, mára már fantasztikusan tudjuk párosítani a modern lakberendezési elemekkel is. Nagyon divatos mostanság az eklektikus lakberendezés. Ez annyit jelent, hogy a régi, hagyományos, klasszikus stílus keveredik a modern stíluselemekkel. És lám, nagyon lenyűgöző a kettő együtt.

A ma nagyon megszeretett eklektikus stílus, különböző korok és stílusok dizájn elemeinek válogatásából áll. Ez valószínűleg úgy alakulhatott ki, hogy a nagyszülőktől örökölt bútorokat nem szívesen dobtuk volna ki, hanem elkezdtük szépen beépíteni a fiatalosabb, modernebb stílus közé. Egy gyönyörű klasszikus szőnyeg, ami a nagyszüleink emlékeit és energiáit hordozzák magukban, nagyon szép relikvia lehet tőlük a lakásban. Az eklektikus stílussal elődeinknek tisztelgünk. Azzal, hogy a régi bútorokat és szőnyegeket nincs szívünk kidobni, mindenkinek jót teszünk.

Szőnyeg
Szőnyeg

A klasszikus szőnyeg, ha eklektikában gondolkodunk, egy nagyon jó alap lesz. Szépen beilleszthető a kortárs lakberendezési elemekhez és bútorokhoz. Figyelj oda a színekre. Ha a bútorok sötétek, akkor a klasszikus szőnyeg legyen világos. Ne nyomd össze a teret és hagyj elég fényt, hozz létre hangulatos, napfényes teret.

Ha a mintájukat nézzük, 3 csoportra oszthatóak a klasszikus szőnyegek:

  • bordűrös klasszikus szőnyeg
  • medallion mintás klasszikus szőnyeg
  • kazettás klasszikus szőnyeg.

Hol használjuk a klasszikus szőnyeget? Leginkább a nappalinkat díszítjük ezzel a típusú szőnyeggel. Nagyszerűen mutat kandalló előtt és egy barna színű bőr kanapé előtt szintén lenyűgöző látványt, hangulatot teremtünk vele. Kisebb méretű klasszikus szőnyegeket is beépíthetünk otthonunk hangulatának fokozásához. Ezeket folyosókra, közlekedő terekbe használhatunk.

Bájold el otthonod egyéni stílusod szerint. Tervezz, ötletelj és újíts bátran, ha már unalmas a jelenlegi hangulat.