Webfejlesztés – Ahogy a profik csinálják

A webfejlesztés egy átfogó folyamat, ami bizonyos, előre meghatározott lépésekből áll. Persze bele lehet kapni egyes lépésekbe, azonban, ha valódi eredményeket szeretnénk elérni, akkor nem érdemes, ugyanis minden lépésnek megvan a maga szerepe. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be ezeket!

Bővebb információkért a webfejlesztésről itt tájékozódhat. A webfejlesztés terén nincsenek kőbe vésett szabályok, azonban ez nem azt jelenti, hogy össze-vissza lehet csinálni, ugyanis a legtöbb lépés egymás után meghatározott. A folyamat általában változatlan, viszont némiképp változhatnak a projekttől vagy a cég kívánságaitól függően. Ha az embernek még nem volt webfejlesztés projektben része, akkor könnyű belezavarodni a különféle szakkifejezésekbe. Éppen ezért igyekszünk egy kicsit ezt is letisztázni és érthető nyelvezettel, szükség esetén magyarázva megmagyarázva. A webfejlesztés, weboldal tervezés, weboldal készítés mind különbözőnek tűnhetnek, de alapvetően ugyanazt jelentik. Teljesen mindegy mire kérünk ajánlatot, a szakember érteni fogja. Még a projekt kezdetén le kell tisztázni mik a pontos célok, mit szeretnénk elérni. Ugyanis csak pontos célok lefektetése esetén lehet eredményesen tervezni.

Ha már tervezés, ez a következő fontos lépés. Ez határozza meg a technikákat is. Ilyen például, hogy milyen CMS-t kell használni. A CMS valószínűleg magyarázatra szorul, ez egy mozaikszó, mely az angol content management system szavakat jelöli. Magyarul tartalomkezelő rendszert jelent. Ez alapvetően egy szoftver, ami lehetővé teszi a weboldal tartalmainak módosítását. A harmadik lépés a webdesign. Természetesen a nyitólappal kezdődik a webdizájn, aztán következnek az aloldalak. Ha a teljes folyamatot szeretné látni, látogasson el az atpszovegiras.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?