Miért érdemes cseresznyét fogyasztani?

Egy tál cseresznye elfogyasztása nem csak az egészségünkhöz járul hozzá, hanem kellemes érzéssel is eltölt. A nyár egyik sláger gyümölcséből nagyon sokféle süteményt lehet készíteni, de akár önmagában majszolni is szuper dolog.

Cseresznye, akárcsak a bogyós gyümölcsök, bővelkednek az antioxidánsokban. Emellett flavonoidok is bőven vannak benne. A bőséges antioxidáns tartalomnak köszönhetően a cseresznye fogyasztás által késleltethetők az öregedés folyamatai, valamint gyulladáscsökkentő hatásuk sem lebecsülendő. Nem csak a szervezetben lévő gyulladások enyhítésére alkalmas, hanem kiváló vértisztító is. A cseresznye vitaminokban is bővelkedik, például bőven van benne C-vitamin, melynek köszönhetően kiválóan támogathatod az immunrendszered. A cseresznye fogyasztása kiváló módja a vírusos és bakteriális betegségek elleni védekezésnek. Számottevő még az A-vitamin tartalma is, ami a szem egészsége szempontjából igazán hasznos. Az A-vitamin antioxidánsként védi a szemet a káros szabad gyököktől, valamint a különféle látás problémáktól.

A cseresznye a székrekedés ellen is igazán hatékony, mivel magas rosttartalommal rendelkezik. A jótékony hatások miatt célszerű minél gyakrabban, akár naponta egy marékkal elfogyasztani belőle. A gyümölcs önmagában való fogyasztása a legoptimálisabb, mivel a hasznos tápanyagok, például az ásványi anyagok és vitaminok ezáltal tudnak a legjobban felszívódni. Viszont süteményekben is igazán ízletes. A gyümölcsök szerelmeseinek érdemes hideg gyümölcslevest vagy gyümölcssalátát készíteni, amelyekben a cseresznye kiválóan megállja a helyét. Nyáron a szedd magad események kiváló alkalmat nyújtanak a cseresznye beszerzésre, de akár online is megvásárolhatod a kozertplusz.hu webáruházból!