Miért érdemes gyakran meggyet fogyasztani?

A meggy savanykás ízét talán kevesebben szeretik, mit az édesebb cseresznyéét, azonban ezt a gyümölcsöt is érdemes minél gyakrabban fogyasztani, mivel tele van a szervezet számára hasznos tápanyagokkal. Önmagában, illetve süteményekben is érdemes minél gyakrabban fogyasztani.

Meggy igazán kedvelt gyümölcs, mely kesernyés ízével tökéletesen passzol az édes ízvilágú süteményekbe. A kettő kontrasztja igazán finom végeredménnyel jár együtt. Ugyanakkor nem csak az íze miatt érdemes gyakran fogyasztani, hanem jótékony hatásai miatt is, amelyek a bennük lévő tápanyagoknak köszönhetőek. Különösen a B- és C-vitamin tartalma jelentős, aminek köszönhetően az immunrendszer hatékonyan táplálható a betegségekkel szemben. Ezek az antioxidánsok a káros szabadgyökökkel szemben is hatékonyan veszik fel a harcot. Bőven van benne magnézium, vas, foszfor, cink, kalcium és foszfor. Utóbbi a szív működésének egészségéhez is hozzájárul, valamint segít a vérnyomás és a vércukor optimalizálásában. A dietetikusok régóta hangoztatják, hogy a szív egészsége szempontjából nagyon fontos a káliumban gazdag táplálkozás.

Márpedig a meggy tele van káliummal. Ráadásul magas C-vitamin és antocián tartalmának köszönhetően a meggy az ízületi gyulladás kezelésében is nagyon hasznos. A gazdag magnézium és kalcium tartalom pedig az ízületek, valamint csontok egészségéhez járul hozzá. A meggy igazán laktató és kevés kalória van egy adagban, így a diétában is egész nyugodtan lehet fogyasztani, már csak azért is, mert hamar teltség érzetet okoz. A gyakori meggy lakmározás tehát mindenképp hasznos. Ha önmagában csipegetve már unod, akkor egész nyugodtan süssed bele valamilyen süteménybe. Vásárláshoz pedig mindenképp látogass el a kozertplusz.hu webáruházba!