Padlócsiszolás a lehető legjobb gépekkel

A kopott keményfa padlók utánfényezése nem könnyű barkácsolási projekt de ha elszánt és kissé ügyes, a megfelelő felszereléssel és anyagokkal elvégezheti a padlócsiszolást. A keményfa padló csiszolása a felújítási folyamat első lépése. Itt megvizsgáljuk a különféle padlócsiszolókat, és néhány tippet kínálunk a lehető legjobb eredmények eléréséhez.

Padlócsiszolás vár mindenkit a legjobb gépekkel és eszközökkel az epo-trend.hu weboldalon ezért megéri benézni hozzánk. A dobcsiszolók tömegesen nagy gépek, amelyek szállításához általában két ember szükséges. Egy nagy csiszolólemez öv illeszkedik egy forgó dobra, amely nagy sebességgel forog, és gyorsan elvégzi a padló csiszolását. A beépített porzsák elkapja a por és törmelék nagy részét, bár a padló bevonása előtt alaposan fel kell porszívóznia. A dobcsiszolók elég nagyok ahhoz, hogy eltávolítsák a felületet és a foltokat, kisimítsák a magas foltokat, és a padlót egy csupasz, érintetlen fa rétegig csiszolják. Ha még nem jártas ilyen típusú gépek kezelésében, akkor gyorsan, tartósan károsíthatja a padlót, ha nem túl óvatos. Ha a csiszoló nincs megfelelő helyzetben és megfelelően működtetve, akkor mély barázdákat és völgyeket köszörülhet a fába.

Az orbitális csiszoló egy kör alakú vagy négyzet alakú csiszolótányérból áll, amely kis orbitális mintázatban mozog. Az orbitális csiszolókat elsősorban a befejezéshez használják, mert kevés anyagot távolítanak el. Bár a padló csiszolása orbitális csiszolóval lényegesen több időt vesz igénybe, mint egy dobcsiszolóval, és több csiszolólemezre lesz szükség, egy orbitális csiszoló kevésbé valószínű, hogy maradandó károsodást okoz a padlón. A négyzet alakú orbitális csiszoló olyan sarkokba és más terekbe is juthat, amelyeket egy nagy dobcsiszoló nem ér el.  Amennyiben többet tudna meg ezekről keresse fel az epo-trend.hu weboldalt.