A Dermaroller kezelés gyakorisága függ a test területtől

A dermarolling egy olyan eljárás, amelyet eredetileg egy dermatológus hajt végre. Manapság általában otthon is végzik, kevés képzettséggel, de mi ezt nem ajánljuk. Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált ez a kezelés, mert hatékony és viszonylag nem invazív bőrkezelést jelent.

A Dermaroller kezelés gyakorisága függ a test területtől. Amennyiben többet tudna meg a dermaroller kezelésről kattintson bátran a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra ahol megtekintheti a teljes leírást és időpontot is foglalhat kezelésre. A dermaroller egy bőrápolási eszköz. Az egyik végén van egy fogantyú, a másik oldalon egy henger, amelynek felületén sok apró, finom tű van. Amikor a dermaroller a bőrhöz ér, a hengerben lévő kicsi, finom tűk átütik a bőrt. A tűk okozta lyukak a bőrben aprók és felületesnek tekinthetők. Ezért a kezelést nem tekintik invazívnak. Amikor a bőrt megszúrják, ez ellenőrzött bőrkárosodást okoz. Nem okoz tényleges károkat a bőr külső rétegén. A tűk segítik a hegszövet lebontását.

A dermarollingot eredetileg a kollagéntermelés fellendítésének egyik módjaként használjuk az arcrétegek és a bőr megújulásának kezelésére. Mostanában arra is használjuk, hogy a terápiás gyógyszereket és oltóanyagokat a bőrön keresztül adjuk be. Ezen túlmenően az is népszerűvé vált, hogy javítsuk vele a bőr megjelenését. Sokan használják az öregedés jeleinek leküzdésére, például: a bőr szilárdságának elvesztése esetében, finom vonalak megjelenése esetén, ráncok kialakulásakor. Egyesek azért kérik a kezelést, hogy megkíséreljék csökkenteni a pórusok méretét, vagy csökkentsék a faggyú termelését, ha a bőrű zsíros. Mások megkísérlik a dermaroller kezelést, hogy javítsák a stríák megjelenését. További információkat erről a belvarosiorvosicentrum.hu-n talál.