A férfi parfümök helyes használata

Legyen szó férfiakról vagy nőkről, mindkét nem esetében vannak bizonyos hibák, melyeket sorra elkövetnek. Ideális esetben a parfüm felteszi a pontot az i-re, tehát tökéletesen és főként diszkréten kiegészíti az öltözéket, nem pedig a parfüm illata dominál.

Férfi parfümök esetében is igaz, hogy a kevesebb néha több. Emellett az sem mindegy, hogy hova és mennyi parfümöt fújunk. Alapszabály, hogy a ruhára sosem szabad parfümöt fújni, mert az illat csak a bőrre fújva tud igazán kialakulni. Sokan mindössze néhány centiméterről permetezik magukra az illatot, azonban sokkal előnyösebb egy kicsit nagyobb távolságot tartva fújni a parfümöt. Emellett nagyon fontos a mértékletesség is. Nagyon sokan túlzásba esnek a parfüm használat során. Felesleges a fél üvegcsével magadra fújni, mivel így pont ellentétes hatást fogsz elérni, mint amit szeretnél. A saját orrod nagyon hamar megszokja a parfüm illatát, azonban könnyen úgy érezheted, hogy ez nem elég vagy szükség van egy kis illat frissítésre, így még többet fújsz magadra. Ez viszont egyáltalán nem előnyös, mivel legtöbbször ilyenkor egy kisebb illatfelhő keletkezik körülötted, az erős illat pedig irritáló lehet a környezeted számára.

A mértékletesség tehát nagyon fontos. Ha pedig magadra fújod a parfümöt, akkor ne dörzsöld el magadon, hanem hagyd megszáradni. Ha nyomkodod vagy dörzsölőd az adott bőrfelületet, akkor könnyen úgy mondd összetörheted az illatmolekulákat, vagyis az alap-, fej- és szívillat összekeverednek egymással és a parfüm nem tudja kifejteni eredeti hatását és illatát. Ahogy fentebb is említettük, ruhára soha ne fújd a parfümöt, ehelyett olyan bőrfelületre használd, ahol az ér közel van a bőrfelszínhez vagy vékony a bőr. A parfüm kínálatot a probeauty.hu webáruházban tudod megtekinteni!