Geotextília előnyei a kertben

A geotextília használatának az infrastrukturális, illetve a kerti munkák során is nagy hasznát lehet venni. Érdemes megismerni ezt a szintetikus, áteresztő textilanyagot, ugyanis nagy segítséget jelent a talaj jellemzőinek javítása során több szempontból is.

Geotextília rendkívül hasznos a kert szépségének és úgy mondd egészségének megőrzése érdekében. Ezek a hasznos talajvédő eszközök jellemzően poliészterből vagy polipropilénből készülnek. Különösen talajtakaróként és a kerti tavak szigetelése gyanánt funkcionál nagyon jól. A geotextília alkalmazása által megakadályozható a gaz napi szintű megjelenése. A geotextíliával letakart terület nincs kitéve a napfény életet adó hatásának, ami egész pontosan annyit tesz, hogy a különféle gyomok nem tudnak kikelni, így nem kell a gazolással foglalkozni. Kiskertek esetében ez nagyon hasznos, különösen, ha időhiánnyal küszködik. Nyáron eleve hasznos a talaj takarása, legalábbis bizonyos részeken, mivel az erős napsugárzás hatására a talaj könnyen felmelegedik és ami nagyobb probléma, hogy hamar kiszárad. Ezenkívül az esős időszakban a geotextília alkalmazásával a talajvíz elvezetése is elősegíthető, ezáltal meg lehet akadályozni, hogy pangó víz jöjjön létre.

A geotextília a rétegek elválasztására is tökéletesen alkalmas, amely különösen akkor hasznos, ha a kerti zöldségek, illetve dísznövények speciális talajt igényelnek, melyeket el kell választani egymástól. A különböző anyagkomponensű talajrétegek elválasztására tökéletesen alkalmasak a geotextíliák, így megakadályozható, hogy a talaj keveredjen és a növények gyökere is védve lesz. Önmagában véve a geotextília nem nyújtja a legesztétikusabb látványt, ezért célszerű mulcsot használni takarására. A sunikft.hu weboldalon bővebb információkat is megtudhat!