A hímzett törölköző a strandon is nagy segítség

Amikor végre beköszönt a jó idő és elérkeznek a kánikula hónapjai, akkor a nagy meleget a vízparton a legegyszerűbb átvészelni. Legyen szó egy közeli strandról, vagy épp a magyar tengerről, egy dolog biztos. Mégpedig, hogy a legnagyobb hőségben bizony mások is ezt a módját választják majd a hűsölésnek, így aztán érdemes felkészülni arra, hogy bárhová is megyünk, ott rengetegen lesznek rajtunk kívül.

Ez persze nem feltétlen jelent kényelmetlenséget, főképp, ha a táskánkban egy hímzett törölköző lapul. A felirattal ellátott darabok persze rendkívül divatosak, ám a külcsín mellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a szövegezésnek ilyenkor gyakorlati haszna is van. A Balaton-parton, illetve nagyobb strandokon ugyanis könnyedén összekeveredhetnek ezek a tárgyaink másokéval, arról nem is beszélve, miszerint biztosan lesz legalább két egyforma darab a korlátra terítve. Nem is igényel tehát különösebb magyarázatot, hogy egy hímzett törölköző ilyenkor milyen sok kellemetlenségtől megkímélhet minket

Ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, ha mindannyian egyszerre megyünk pancsolni és a visszafelé a helyünket keressük. Amennyiben nem vittünk magunkkal valamilyen különös ismertetőjellel rendelkező táskát, akkor a hímzett törölköző nagy könnyebbséget jelenthet ilyenkor. Persze a vízparti kikapcsolódás mellett otthon is nagy hasznát vesszük a felirattal ellátott daraboknak. Nagyobb családok esetében sokszor problémát jelenthet a fürdőlepedők megkülönböztetése, s bár vásárolhatunk csupa különböző színűt, a hímzett törölköző mégiscsak elegánsabb megoldás. Arról nem is beszélve, hogy ezeket akár ajándékba is adhatjuk, hiszen nem feltétlen kell olyan modellt választanunk, amin csak egy név szerepel. A szöveget akár teljesen egyedire szabhatjuk, így pedig minden alkalom különleges lesz, amikor használjuk a törölközőt.