A konyhai mosogató lefolyó tisztítása és karbantartása a legjobb módszerekkel

Sokunkat megtévesztenek a mindennapi hirdetések melyekkel nap, mint nap szembe kerülünk, és azt hisszük, ha folyamatosan tisztítószereket öntünk a lefolyónkba, akkor nem keletkezhet dugulás az otthonunkban. Ám ez igen téves, hiszen sokszor nagyobb bajt generálhatunk ezzel, mint azt gondolnánk.

A konyhai mosogató lefolyó tisztítása és karbantartása megoldható otthoni praktikákkal vagy nagyobb dugulás esetén szakemberre bízva. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legtöbb esetben a házi praktikák bizonyulnak a legjobbnak. Ám, ha ezek mellett, bolti tisztítószereket is alkalmazunk a lefolyóink tisztántartása érdekében, akkor arra mindig figyeljünk oda, hogy azokat megfelelően alkalmazzuk. Vagyis ott használjuk fel őket, ami a csomagoláson fel van tüntetve. Ami azt jelenti, hogy a konyhai zsíroldó nem hozza a várt eredményt a fürdőszobában. Illetve az is nagyon fontos, hogy ne vigyük túlzásba a használatukat. Ugyanis lehet bármilyen jó egy tisztítószer, ha túl sokat használunk belőle, nem, hogy a szennyeződést nem tisztítja ki, de még a vezetékeket is megrongálhatja.

Továbbá még a dugulás veszélye sem kizárt, ugyanis a nem kellően feloldódott tisztítószerek lerakódást okozhatnak. Mosogatás közben mindig figyeljünk oda, hogy a megfelelő vízhőmérsékletet használjuk és a mosogatószer mennyiségét se vigyük túlzásba. Amennyiben nem megfelelő hőfokon mosogatunk, a mosogatószer nem oldódik fel megfelelően és az mind lerakódik a vezetékekben. A lefolyó életét nagyban meghosszabbíthatjuk, hogyha lefolyó szűrőket alkalmazzunk. Amennyiben profikra szeretné bízni a probléma megoldását, akkor keressen fel bennünket a dugulaselharitas-mesterek.hu oldalra kattintva.

Vélemény, hozzászólás?