A kutya biléta alkalmazása minden eb esetében ajánlott

Egy négylábú házi kedvenc sokszor a legtöbbször szinte családtagnak számít, ezért aztán elvesztése óriási traumát jelenthet. A tisztes öregkor mellett azonban megannyi veszély leselkedik egy ebre, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb fajta hajlamos a szökésre, ami kétségkívül a gazdik egyik legnagyobb rémálma.

Éppen ezért rendkívül fontos a kutya biléta használata, mégpedig függetlenül attól, milyen helyen tartjuk az állatot. Tudniillik még egy emeleti lakásban is elég egyetlen óvatlan pillanat és a négylábú máris eliszkol. Ha pedig ez megtörténik, akkor csak reménykedhetünk abban, hogy egy lelkiismeretes ember találja meg, aki állatorvoshoz viszi és ott a beültetett chip alapján végül ki tudják deríteni, honnan is szökött meg az állat. Amennyiben azonban a nyakörvön van egy kutya biléta, akkor elegendő befogni, vagy adott esetben csak megközelíteni az ebet és máris látható válik az elérhetőségünk. Ez gyakorta akkora előnyt jelent, ami baj esetén akár döntő befolyással is bírhat.

Ennek megfelelően rendkívül körültekintően kell eljárnunk a kutya biléta megválasztása során. Annak érdekében, hogy az eszköz biztosan maradéktalanul ellássa feladatát, olyan méret mellett tegyük le a voksunkat, ami még akkor is könnyedén észrevehető, ha az állat szőre időközben megnő. Ugyancsak érdemes mérlegelni a kutya biléta optimális színét is. Sötétebb bunda esetében egy világos darab mellett határozzunk és ugyanígy tanácsos eljárnunk fordított esetben. Így már biztosak lehetünk benne, hogy aki megtalálja az állatot, az villámgyorsan észreveszi a bilétát a nyakörvén. Természetesen elengedhetetlen az is, hogy az elérhetőségeink jól olvashatóan, megfelelő méretben legyenek gravírozva, a felírt telefonszámon pedig éjjel-nappal elérhetők legyünk. Tanácsos még az állat nevét is feltüntetni, főképp, ha elegendő hely áll a rendelkezésünkre.