A vízelvezető rendszer nedvességmentesítésének módja

A nedvesség rengeteg problémát tud okozni egy lakásban. Többek közt penészt idéz elő, ami mindennek nevezhető, csak egészségesnek nem. Szerencsére van mód arra, hogy a nedvességet megszűntessük otthonunkban.

A nedvességmentesítésről bővebb információkat itt talál. Először is érdemes utána járni, hogy vajon mi okozhatja a nedvességet. Ilyen lehet például a tetőcserepeken és a csatornában felhalmozódó moha. A moháról köztudott, hogy sok vizet szív magába és hideg időben kitágul. Ezzel az a probléma, hogy károsítja a csatornákat és a burkolólapot. Szerencsére van mód eltávolítására, egy kesztyű és egy kefe segítségével határozott mozdulatokkal el kell távolítani. Akár a lakás belső részében is megjelenhet a nedvesség, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni, hogy a lakásban a lefolyók környékén nincs-e szivárgás. A tömítéseket is érdemes ellenőrizni, mivel lehet, hogy elöregedtek, sérültek, egy szóval cserére szorulnak. Ehhez általános tömítőanyagra és kesztyűre lesz szüksége.

Ahhoz, hogy ellenőrizzük, hogy elég erős-e a tömítőanyag, nincs szükség másra, mint vizet ereszteni a fürdőkádba vagy mosdókagylóba és hagyjuk benne a vizet huszonnégy órán keresztül. Ennek az az értelme, hogy a vízmennyiség nyomást gyakorol a tömítőanyagra. Ha a víz szivárog, akkor tudhatjuk, hogy baj van. Ekkor fel kell vinni egy újabb réteg tömítőanyagot. A szivárgásnak, nedvességnek általában vannak előjelei, mint például a rossz szagok vagy a repedések. Ha történik valami a vízelvezető csövekkel, akkor általában a csere jelenti az egyik megoldást. Bővebb információkért, valamint szakember elérhetőségéért látogasson el a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra, ahol hasznos tartalmakat is találhat!

Vélemény, hozzászólás?