Családbarát és állatbarát műfű, a modern kertek tökéletesítője

A műfüvek népszerűsége egyre nagyobb hazánkban is és egész világszerte is. Családbarát, állatbarát, környezetbarát. A biztonságos otthoni környezet, a puha műfű gyep borította kert a legjobb hely a közös játékra.

A családbarát és állatbarát műfű a lehető legjobb megoldás a mai modern és környezettudatos családok részére. Meglepő tény azoknak, akik csak most kezdik jobban beleásni magukat a műfű világába, de a műfű egyik legnagyobb előnye a környezetvédelemben van. Egy műfüves kert nem veszi annyira igénybe a környezeti erőforrásokat, mint a valódi fű. A műfű pázsitot nem kell nyírni, nem kell locsolni, nem kell szellőztetni, nem kell gyomirtózni és műtrágyázni. Nem használunk hozzá sem áramot, sem gázolajat és nem kell az öntöző vizet sem pazarolni. Mégis egész évben tökéletes látványú, rendezett, tiszta, üde zöld kertben élhetjük mindennapjainkat.

Azoknak, akik több időt szeretnének tölteni családjukkal, mint a fűnyírással és az állandó kert szépítgetéssel, érdemes elgondolkodni a műfű telepítésén.

Mivel a műfű bőrbarát és allergénmentes, a pollenekre allergiásak számára új lehetőség az önfeledt kertben, szabadban tartózkodásra. Nincs fűnyírás, nincsenek kínzó allergiás tünetek, bedagadt szemek, tüsszögés, könnyezés és viszketés. A műfüves kert a gondtalan, önfeledt családi programok és összejövetelek biztonságos alapja.

Műfű
Műfű

A műfű télen-nyáron friss, üde zöld látványú, karbantartást nem igényel, mégis akár több évtizedig csodálhatjuk. Mivel ma már csak innovatív, minőségi holland és belga műfüveket találunk az áruházakban, nem kell attól félni, hogy hamar elhasználódik. Minden szál megtévesztésig hasonlít az igazi fűhöz, ezért meg sem lehet mondani, hogy műfű van a kertben.

A műfű azokra a területekre is jó, ahol erős igénybevételnek van kitéve. Például a játszóterek hinta alatti részén mindig kikopik a fű, a műfű azonban itt is bírja a gyűrődést. A kert legárnyékosabb részén, fák alatt is nehéz a valódi fű karbantartása. A műfű a fatörzsek köré is telepíthető, csupán ki kell vágni körülötte a műfű azon részét.
A valódi füvet szeretik a vakondok és az ebek is. Szeretnek benne kárt tenni, ásni, fúrni, kikoptatni. A műfűben nem tud kárt tenni semmilyen négylábú sem.

A családbarát és állatbarát műfű mindenki kertjébe változást hoz. Időt szabadít fel, amit sokkal fontosabb dolgokkal is tölthetünk, mint a gyomlálás és fűnyírás.

A műfű vásárlás és a műfű telepítése, kivitelezése még idén elvégezhető, + 8 Celsius fokig engedi az időjárás.