Elméleti és gyakorlati részből álló kutyakiképző képzés

A kutyakiképzés nem csak abból áll, hogy talpig védőfelszerelésben, egy felettébb vállalkozó szellemű egyén hagyja, hogy a kutyák vezényszóra cincálni kezdjék. Egy ilyen képzés rendkívül sokrétű, ráadásul a tanfolyamok tartalma különböző tematikájú.

Az Akela Kutyaiskola által szervezett kutyakiképző képzés mindegyike rengeteg elméleti tudással vértezi fel a tanulni vágyókat, hisz a gyakorlat önmagában mit sem érne. Az ország kiválóságai, állatorvosok, tenyésztők, viselkedési szakértők, kiképzők, versenybírók alkotta csapat biztosítja magas színvonalú tanfolyamot. Tudásuk és tapasztalatuk révén értékes kompetenciákra tehetnek szert a kutyakiképző képzés résztvevői. Az elméleti tananyag átadása online történik, míg a gyakorlat többnyire kis létszámú csoportokban, budapesti vagy Pest környéki helyszíneken zajlik.

Az akelakutyaiskola.hu weboldalon többféle kutyakiképző képzés között válogathatnak az érdeklődők. A rehabilitációra szoruló kutyák támogatása, valamint az engedelmességi munka megtanulása is lehetséges, de magánképzéseket is lehet találni a honlapon. Túlnyomó részt valamilyen meglévő, a témával egybevágó szakma mellé párosítják a kutyakiképző képzésen szerzett szakértelmet, hogy minél hatékonyabban kamatoztathassák. Bármelyik tanfolyamra is jelentkeznek a résztvevők, a képzés végére könnyedén megtalálják majd az összhangot a kutyákkal, megtanulnak jelzéseikből, testbeszédükből olvasni, s megfelelően reagálni ezekre. A képzéseknek nincs előfeltétele, s akár kutya nélküli részvétel esetén is teljes értékű. A kutyakiképző képzés lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők minden helyzetben elő tudjanak húzni tarsolyukból egy trükköt, technikát, képzési formát. Mindenképp érdemes erre időt és energiát szánni!