Endokrinológus időpont foglalás

A klinikai endokrinológia az orvostudomány egyik ága, amely az endokrin mirigyekkel, a hormonok hatásával és metabolikus következményeivel foglalkozik. Mivel a hormonok gyakorlatilag a test minden szervére és sejttípusára hatnak, az endokrinológusnak komoly ismeretekkel kell rendelkeznie az orvostudományról.

Endokrinológus időpont foglalás elérhető a foglaljorvost.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie időpontért, weboldalunkon néhány kattintással találhat endokrinológust. Egyes rendellenességek nagyon egyértelműen az endokrinológusok körébe tartoznak, amelyek teljes egészében vagy nagyrészt a hormontermelés rendellenességeinek tudhatók be. Ide tartozik a cukorbetegség, amelyet az inzulin hasnyálmirigyből történő kiválasztásának csökkenése (1. típusú cukorbetegség) vagy hipotireózis okoz, amelyet a pajzsmirigyhormon csökkent pajzsmirigyből történő kiválasztódása okoz. Más betegségek mégsem pontosan endokrin eredetűek, de az endokrinológiának vannak saját betegségei. Ide tartozik például a csontritkulás vagy a meddőség. Ezekben az esetekben az endokrinológusnak orvossal vagy nőgyógyásszal kell dolgoznia, és multidiszciplináris megközelítés lehet a megfelelő.

A gyakori endokrin betegségek a következők: mellékvese rendellenességek, beleértve az Addison-kórt, glükózzavarok, beleértve a hipoglikémiát, osteoporosis, agyalapi mirigy rendellenességek, mellékpajzsmirigy rendellenességek/kalciumproblémák, hipogonadizmus/alacsony tesztoszteron problémák, menstruációs funkció vagy termékenységi rendellenességek, például policisztás petefészek szindróma, pajzsmirigy rendellenességek stb. Amennyiben többet tudna meg ezekről vagy időpontot foglalna, keresse fel bátran a foglaljorvost.hu weboldalt.